Τα «πεπραγμένα» του Γιάννη Πασχαλίδη, για την Θάσο και τον τουρισμό

0

Εισήλθαμε στην «τελική ευθεία» για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 και τα κόμματα, όπως και οι υποψήφιοι βουλευτές κάθε κόμματος, κορυφώνουν την προεκλογική δράση τους. Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με την Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Πασχαλίδης, έκανε τον «απολογισμό» των «πεπραγμένων» του για το νησί της Θάσου και τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια των δράσεων μου κατά την προηγούμενη θητεία μου, επήλθε σταθεροποίηση της πορθμειακής σύνδεσης Καβάλας-Πρίνου. Πίεσα και υπέβαλα προτάσεις, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να είναι, πλέον, 3 τον χειμώνα και να αυξάνονται σε 5, έως 8, το καλοκαίρι.

Έγινε η στελέχωση του Ειρηνοδικείου Θάσου με υπάλληλο και τοποθετήθηκαν αγροτικοί γιατροί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και τα περιφερειακά ιατρεία Λιμεναρίων, Θεολόγου, Παναγίας, Καλλιράχης.

Μετά από σχετικές ενέργειές μου, το «Μπενάκειο» Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, προέβη σε ενδελεχή ανάλυση των ελιών Θάσου.

Προς ανακούφιση των πληγέντων από την θεομηνία του 2019: α) δεσμεύτηκε ποσό 1.775.000 ευρώ από το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών, για επείγουσα αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο υδρευτικό και αποχετευτικό σύστημα του Δήμου Θάσου, β) έγινε εξάμηνη αναστολή εισπράξεως οφειλών, γ) αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο και αναβάθμιση αντιπλημμυρικών έργων, ενώ εξασφαλίστηκαν 50.000 ευρώ από το Υπουργείο εσωτερικών, για τις πλημμύρες του 2020.

Ο Δήμος Θάσου επιχορηγήθηκε με 198.400 ευρώ, για εργασίες αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης, από το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής. Επίσης, ο Δήμος επιχορηγήθηκε με 37.200 ευρώ, για κατασκευή προβλήτα στον λιμενίσκο του Βαθύ.

Έγινε η ένταξη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου, σε πρόγραμμα βιολογικής μελισσοκομίας.

Ψηφίστηκε τροπολογία, για την διόρθωση σφαλμάτων στους Σ.Α.Ο. Θάσου, κατόπιν σχετικής Ερώτησής μου στην Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό.

Στον τομέα του τουρισμού: 1) διοργάνωση τηλεδιασκέψεων, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί επαγγελματίες και οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί (άνοιξη 2020), 2) θέλοντας να συνδράμω στην προσπάθεια των επαγγελματιών τουρισμού, να προσελκύσουν απρόσκοπτα όσο το δυνατό περισσότερους τουρίστες την άνοιξη του 2021, πήγα αρκετές φορές στα σύνορα της Νυμφαίας, προκειμένου να προσπαθήσω επί τόπου, να λύσω τα ζητήματα που δημιουργούνταν, σε συνεργασία με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης (προϋποθέσεις εισόδου, κλιμάκια Ε.Ο.Δ.Υ., σχετικοί έλεγχοι), 3) έγινε προβολή της Θάσου σε ρουμάνικα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, με την αρωγή του τότε υπουργού τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, 4) σε συνεργασία με το Υπουργείο τουρισμού, την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και την ελληνορθόδοξη κοινότητα Μελβούρνης, επισκέφτηκαν τον Νομό Καβάλας σαράντα εννέα νέοι Έλληνες ομογενείς, 5) δόθηκε λύση στο ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων (Απρίλιος 2023)».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.