-Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον πρόεδρο, Γιώργο Φιλόσογλου και την τέως διευθύνουσα σύμβουλο, Άννυ Θυσιάδου, του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας τι γίνεται με την υπο-παραχώρηση του λιμανιού «Φίλιππος Β», απαντούσαν ότι το ζήτημα χειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ.  Ο νυν διευθύνων σύμβουλος, Άγγελος Βλάχος, προχώρησε και σε ενημέρωση για τα σχέδια που υπάρχουν για το εμπορικό λιμάνι. «Η πρόθεση μας είναι να προχωρήσουμε σε συνέργειες, γιατί περιθώριο υπάρχει, εμείς έχουμε δυνατότητα εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας σε κάποιου τύπου φορτία, που η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να μας βοηθήσει, όπως το χύδην φορτίο, ξέρετε το λιμάνι είναι έξω από την πόλη, η Θεσσαλονίκη έχει άλλα φορτία, πάντα υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας», είπε και τόνισε πως το λιμάνι «Φίλιππος Β», είναι ένα αναξιοποίητο διαμάντι.

-Είναι στο χέρι, λοιπόν, της κοινοπραξίας των εταιρειών που θα κάνει την επένδυση στο λιμάνι, να αξιοποιήσει, με τον καλύτερο τρόπο, το διαμάντι που πήρε. Για να αποκτήσει το «Φίλιππος Β» την θέση που αξίζει.

-Από κει και πέρα, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας πρέπει να υλοποιήσει παρεμβάσεις στα άλλα λιμάνια, γιατί έχουν κι αυτά μεγάλη προοπτική ανάπτυξης. Αλλά και σημαντικά προβλήματα. Το λιμάνι Κεραμωτής, κάθε καλοκαίρι, «φρακάρει» από την επιβατική κίνηση προς (και από) την Θάσο. Πρέπει να κατασκευαστεί καινούργια προβλήτα έξω από τον οικισμό. Το λιμάνι της Νέας Περάμου λειτουργεί ως αλιευτικό καταφύγιο, ενώ μπορεί να γίνει τουριστικό. Και στο λιμάνι «απόστολος Παύλος» της Καβάλας, υπάρχουν σε εκκρεμότητα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης του.

-Δηλαδή, ο Ο.Λ.Κ. έχει περισσότερα «διαμάντια» προς αξιοποίηση, ωστόσο τα βήματα είναι πολύ αργά και οι διεθνείς εξελίξεις ραγδαίες! Για να τις ακολουθήσουμε, πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ