Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η δράση εγκληματικής Οργάνωσης, που ενέχεται στην συστηματική διάπραξη απατών, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών και στην νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην επικράτεια. Συνελήφθησαν στην Αττική και στην Καβάλα οκτώ μέλη της Οργάνωσης (ημεδαποί), μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός, ενώ έχουν αναζητούνται ακόμα οκτώ άτομα, τρεις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική Οργάνωση, της κατ εξακολούθηση διάπραξης εξαπατήσεων, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι, από τον Ιούλιο του 2023, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική Οργάνωση, κατά την οποία διέθεταν κλεμμένες τραπεζικές επιταγές σε εμπορικές επιχειρήσεις, από τις οποίες προμηθεύονταν αυτοκίνητα και εμπορικά προϊόντα. Στην συνέχεια, με την αγορά των οχημάτων, πραγματοποιούσαν μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών, τους οποίους παραλάμβαναν από περιοχές του Έβρου και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.

Από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 7 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, 7 διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών και μία αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024, κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής Οργάνωσης αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ. Ως προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής Οργάνωσης, προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων αποτελούσε το ηγετικό μέλος, ενώ τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους και οργανωτικές διασυνδέσεις. Σημειώνεται ότι, τα τέσσερα μέλη είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και σε περιοχές της Καβάλας, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 8 μέλη της Οργάνωσης. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα οχήματα και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: περίστροφο κρότου, μαχαίρι, κυνηγετική καραμπίνα, 18 φυσίγγια, 4 τραπεζικές επιταγές, σπρέι πιπεριού, 3 ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευή εντοπισμού, χρηματικά ποσά, πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κινητών τηλεφώνων, προσωπικά έγγραφα, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων. Ακόμα, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ