Τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης του κυπέλλου «Τάσος Χαραλαμπίδης» της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.), μεταξύ των ομάδων του «Λεύκιππου» Ξάνθης και του Γ.Α.Σ. Κομοτηνή, θα τον ξεχάσουμε γρήγορα. Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν νευρικότητα, βιασύνη και χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στις προσπάθειες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην 4η περίοδο οι δύο ομάδες είχαν 2 εύστοχα σουτ τριών πόντων σε 15 προσπάθειες!

Χάρη στο μακρινό σουτ, ο Γ.Α.Σ. Κομοτηνή πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ στα μέσα της 2ης περιόδου του παιχνιδιού με 17-15, ενώ στην αρχή της 3ης περιόδου, με τρία διαδοχικά εύστοχα «τρίποντα», «έχτισε» διψήφια διαφορά. Ακολούθησε νέα αστοχία (1/6) των παικτών, όπως στην 1η περίοδο, αλλά και οι παίκτες του «Λεύκιππου» δεν βρήκαν τον στόχο. Έτσι, η διαφορά έμεινε στους δέκα πόντους (41-31) στην λήξη της 3ης περιόδου. Στην 4η περίοδο, ο «Λεύκιππος» προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Γ.Α.Σ. Κομοτηνή άντεξε και κράτησε την νίκη, που του έδωσε το τρόπαιο. Το σκορ ανά περίοδο, με γηπεδούχο τυπικά τον «Λεύκιππο» Ξάνθης, ήταν: 13-4, 10-18, 8-19, 18-16 (49-57 τελικό αποτέλεσμα).

Ο τελικός αγώνας διεξήχθη στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, ενώ οι δύο «φιναλίστ» έπαιξαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:

Λεύκιππος Ξάνθης

Μακαρατζής 10(1 τρίποντο), Δεληγιάννης, Σ. Παπαδόπουλος, Πουργιάζης, Α. Παπαδόπουλος, Κατσαμούρης 26(2 τρ.), Γκοβέσης, Κάλτσος 1, Μαλανδρής 11, Λιάτσας 1, Ζαβούρας.

Γ.Α.Σ. Κομοτηνή

Παπαδόπουλος, Χωματάς 5(1 τρ.), Περρής 12(2 τρ.), Τριανταφύλλου, Αβδάλας 18, Ναλμπάντης 7(1 τρ.), Σαϊντί 9, Χριστοφορίδης, Δρέλλας 6, Ρίννης.

Να σημειώσουμε ότι, στις συνθέσεις των δύο «φιναλίστ» αγωνίστηκαν δύο Καβαλιώτες παίκτες, ο Παναγιώτης Μακαρατζής στον «Λεύκιππο» Ξάνθης και ο Πολύβιος Παπαδόπουλος στον Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (φωτογραφία).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ