Τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων, με αφορμή την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζουν την κατάσταση που βιώνουν ως «παράσταση κωμωδίας». Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη: «Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε αποκλειστικά για το σχολικό συγκρότημα των Κρηνίδων χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 3.000.000 ευρώ. Τι ακολούθησε; Τον Μάιο του 2022, ο Δήμος Καβάλας έδωσε τις εξής υποσχέσεις:

-Μέχρι τέλη Αυγούστου, θα έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία.

-Οι υποδομές για την μετεγκατάσταση των μαθητών είναι έτοιμες.

-Οι εργασίες στο σχολείο θα αρχίσουν με την νέα σχολική χρονιά (Σεπτέμβριο 2022).

Τι συνέβη; Τον Σεπτέμβριο, οι μαθητές άρχισαν στο παλιό σχολικό κτίριο. Οι προκατασκευασμένες αίθουσες δεν έχουν έρθει σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα.

Στις 14/10/2022, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Κρηνίδες με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη και τον αντιδήμαρχο, Θόδωρο Παπαδόπουλο, διαβεβαίωσαν στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων γονέων και κηδεμόνων και τους διευθυντές των δύο σχολείων, ότι η μετεγκατάσταση θα γίνει την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα έρθουν σύντομα.

Σήμερα, τα παιδιά μας εξακολουθούν να βρίσκονται στο παλιό σχολικό κτίριο. Αγαπητοί συμπολίτες, αν όλα αυτά δεν ήταν σοβαρά, η «παράσταση» αυτή θα είχε μεγάλη επιτυχία ως κωμωδία. Μία κοινωνία 10.000 ανθρώπων (πρώην Δήμος Φιλίππων) κουράστηκε και εξοργίστηκε να διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα για ένα αξιοπρεπές ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ