h?- e??? ?? ??? ???UROKINISSI/ EM????I???)

-Φέτος, καρντάσια, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Φέτος, επίσης, συμπληρώνονται 50 χρόνια του «μεταπολιτευτικού» πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

-Στο ζήτημα της εισβολής και κατοχής της Κύπρου δεν υπάρχει εξέλιξη. Γίνεται μία προσπάθεια «αναθέρμανσης» της συζήτησης (με διαμεσολαβήτρια του Ο.Η.Ε.) για την εξεύρεση δήθεν βιώσιμης λύσης, δηλαδή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας! Η μόνη βιώσιμη λύση είναι, καρντάσια, η άμεση αποχώρηση της στρατιωτικής δύναμης της Τουρκίας και των εποίκων, ώστε να σταματήσει η διχοτόμηση του νησιού. Χωρίς την παρουσία του «μπαμπούλα», οι Κύπριοι πολίτες τουρκικής καταγωγής θα «απελευθερωθούν» και θα καταλάβουν πως το μέλλον τους είναι μέσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την δήθεν λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, θα αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστή κοινότητα, που κατοικεί σε ένα τμήμα κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, δεν θα έχουν την αντιμετώπιση που έχει η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.

-Όσον αφορά το «μεταπολιτευτικό» πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, τα 50 χρόνια είναι ένας μεγάλος κύκλος που πρέπει, επιτέλους, να κλείσει! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται σε αποσύνθεση και η νέα διάσπασή του, έβαλε την «ταφόπλακα» στον στόχο να κυβερνήσει η Αριστερά για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

-Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αντιμετωπίζει παρατεταμένη κρίση ταυτότητας και ηγεσίας. Έχει καθηλωθεί στην αντιπολίτευση και αγωνίζεται να είναι «δευτερότριτο»!

-Το Κ.Κ.Ε. δεν πείθει, δεν προσελκύει νέους ψηφοφόρους και έχει συμβιβαστεί ως η «αιώνια αντιπολίτευση».

-Η Νέα Δημοκρατία είναι ο μοναδικός σταθερός πόλος του «μεταπολιτευτικού» πολιτικού συστήματος, ωστόσο έχει εναρμονιστεί με την πολιτική που χαράσσουν οι Βρυξέλες και το ΝΑΤΟ. Παραμένει στην «πρωτοκαθεδρία», διότι το εκλογικό σώμα αναζητεί την αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ίσως αναδείξουν την λύση αυτή, που θα βάλει την  «ταφόπλακα» στο «μεταπολιτευτικό» πολιτικό σύστημα. Και ποιος ξέρει, εάν πάψει η κυριαρχία του «μεταπολιτευτικού» πολιτικού συστήματος, που έγινε ελίτ, να υπάρξει η μοναδική βιώσιμη λύση στο ζήτημα της Κύπρου. Να είστε, όλοι και όλες, σε εγρήγορση!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ