-Η συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Θίοντορ έπρεπε να έχει άλλο σκοπό. Ο Θίοντορ έπρεπε να έχει έτοιμες τις προτάσεις του, για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ακινήτων και στην συνάντηση να ζητούσε από τον βουλευτή και πρώην βουλευτή να τις προωθήσει στην κεντρική διοίκηση.

-Συναντήθηκαν για να συζητήσουν ότι θα συνεργαστούν, ενόψει της κατάθεσης των προτάσεων! Το παλιό νοσοκομείο είναι εγκαταλελειμμένο από το 2010. Ο Θίοντορ περίμενε την επίσκεψη του Νίκου στο γραφείο του, για να του πει ότι πρέπει να καταθέσει πρόταση για το συγκεκριμένο δημοτικό ακίνητο;

-Μήπως ο Θίοντορ θα κάνει την ίδια συνάντηση με τους υπόλοιπους βουλευτές τον καθένα ξεχωριστά; Δεν θα παρεξηγηθούν οι άλλοι, που δεν τους κάλεσε στην συνάντηση; Νομίζω, καρντάσια, ότι το σωστό ήταν να παραβρεθούν όλοι οι βουλευτές στην συνάντηση αυτή. Ο Νομός Καβάλας έχει 4 εκπροσώπους στην Βουλή των Ελλήνων. Έτσι θα γίνει πράξη η κοινή προσέγγιση στα ζητήματα του τόπου και η ενότητα των τοπικών αρχόντων. Ο καθένας θα έλεγε στον Θίοντορ ποιο ζήτημα θα αναλάβει να προωθήσει. Άλλος θα αναλάμβανε το παλιό νοσοκομείο, άλλος το παλιό δικαστικό μέγαρο, άλλος τις καπναποθήκες, κ.λπ.

-Θα καταφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος να ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα; Εγώ αν ήμουν στην θέση του Θίοντορ, θα του ζητούσα μόνο ένα πράγμα. Επειδή διετέλεσε υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, να ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Περιγιάλι. Να συναντηθεί με τον νυν υπουργό, Μάκη Βορίδη, παρουσία και του Θίοντορ και να ζητήσουν την μεταφορά της δομής έξω από την πόλη.

-Αλλά, να μην αρχίσουμε το παιχνίδι της «κολοκυθιάς», που θα μεταφερθεί η δομή; Η κεντρική διοίκηση αποφάσισε, με το έτσι θέλω, να εγκατασταθεί η δομή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Κι εκείνη οφείλει να βρει τον νέο χώρο, που θεωρεί κατάλληλο. Με την αναδιάρθρωση των μονάδων του ελληνικού στρατού, θα κλείσουν αρκετά στρατόπεδα. Να μεταφερθεί η δομή σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα. Θα υπάρχει κάποιο στρατόπεδο που βρίσκεται έξω από πόλη, ή χωριό, σε άλλο Δήμο και Νομό της χώρας.

-Μη μου πεις, Νίκο καρντάσι, ότι οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα και φιλοξενούνται στο Περιγιάλι, χρειάζονται για τις δουλειές στα χωράφια. Καταρχάς, η συμφωνία ήταν στο στρατόπεδο να φιλοξενούνται μόνο γυναίκες, μητέρες και ασυνόδευτα παιδιά.

-Όσον αφορά τα «φθηνά εργατικά χέρια», δεν μπορεί ένα άτομο που παραβίασε τα σύνορα να παρέχει εργασία και εκτός από το κρατικό επίδομα, να λαμβάνει και «μεροκάματο» για την εργασία στο χωράφι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ