Ο Καβαλιώτης πολιτικός μηχανικός, Θωμάς Παπαλάσκαρης, δημιούργησε χάρτη με τις ιδιαίτερα ευαίσθητες να πληγούν από πλημμύρες περιοχές στην Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου, με την χρήση των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Π.Σ.), ή αλλιώς Geographical Information Systems (G.I.S.) και της τεχνικής Remote Sensing (διαδικασία εντοπισμού και καταγραφής/παρακολούθησης των φυσικών χαρακτηριστικών περιοχής μετρώντας την αντανακλώμενη και μεταδιδόμενη ακτινοβολία σε μία κάποια απόσταση, συνήθως από κάποιο δορυφόρο, ή άλλο ιπτάμενο μέσο, π.χ. αεροπλάνο) και στην συνέχεια, δημιούργησε χαρτογραφική σύνθεση εφαρμόζοντας τον χάρτη με τις ευαίσθητες να πληγούν από ενδεχόμενες πλημμύρες περιοχές επί του χαρτογραφικού υπόβαθρου με την ονομασία Google Maps.

Οι περιοχές αυτές έχουν τα όριά τους ως εξής: προς τον βορρά μέχρι περίπου την οδό 28ης Οκτωβρίου» και τα σούπερ μάρκετς «Γουντσίδης Α.Ε.» και «Μασούτης Α.Ε.», προς τον νότο μέχρι περίπου την «Ανακτορόπολη», προς την ανατολή μέχρι περίπου την κεντρική παραλιακή οδό Νίκης (σε μερικές περιπτώσεις και μεταξύ της οδού Νίκης και της ακτογραμμής) και προς την δύση μέχρι την επαρχιακή οδό Ελαιοχωρίου-Νέας Περάμου και πλησίον της επιχείρησης με την επωνυμία «Βέη Ευαγγελία & Σία Ε.Π.Ε.».

Να σημειωθεί ότι, αρκετές από αυτές τις περιοχές βρίσκονται κοντά και εκατέρωθεν της κοίτης του παρακείμενου χειμάρρου που διασχίζει διαμπερώς τον οικισμό της Νέας Περάμου. Οι περιοχές αυτές έχουν συνολικό εμβαδόν ίσο με 376.022 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.), ή αλλιώς, ίσο με 376,022 στρέμματα. Η διαδικασία εντοπισμού και η χαρτογραφική ανάλυση, έγινε με το ανοιχτής πρόσβασης στο διαδίκτυο λογισμικό Quantum Geographical Information Systems (Q.G.I.S.).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ