Από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης συντονίζεται με την εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το δίκτυο ελληνικών βιβλιοθηκών και μέσα από 18 δράσεις, προσκαλεί τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης από την γη μέχρι τον ουρανό! «Φέτος, στην καλοκαιρινή εκστρατεία μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα από το απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί, μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας, αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε. Κεντρικοί άξονες είναι η γνώση, η επιστήμη, ο πολιτισμός, αλλά και ο άνθρωπος. Στην προσπάθειά μας να ξετυλίξουμε το νήμα της ζωής στον πλανήτη, θα γνωρίσουμε την φύση που μας περιβάλλει, θα έρθουμε πιο κοντά στα ζώα και θα κατανοήσουμε φαινόμενα, όπως η κλιματική αλλαγή. Κυρίως, θα μιλήσουμε για τον κεντρικό ρόλο που έχει ο άνθρωπος για την βιωσιμότητα του πλανήτη αλλά και για την κοινωνική ευημερία.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης, για να βρείτε πληροφορίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σε όλες τις δράσεις υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο προσωπικό της βιβλιοθήκης (πλατεία Αγίου Νικολάου 6, τηλ. 25920 22545).

Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2024, διοργανώνεται από την εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθήνας (διευθυντής: καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης). Καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες του δικτύου ελληνικών βιβλιοθηκών συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2024gr και #forEBEr», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ