Στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού και προγραμματισμού των πολιτιστικών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και της ένταξής τους στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης έτους 2023 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους-σωματεία, που έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Π.Ε. Καβάλας, προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις για την συνδιοργάνωση δράσεων.

Η αίτηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Καβάλας https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/enimerosi/diafaneia/deltia-typou-anakoinoseis/pekavalas και αφορά μόνο σε εκδηλώσεις με διάστημα διεξαγωγής Μάιο-Νοέμβριο. Οι φορείς μπορούν να καταθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2023, στο γραφείο 367 της Π.Ε. Καβάλας.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η Π.Α.Μ.-Θ./Π.Ε. Καβάλας, δεν επιτρέπεται να επιχορηγεί, ή να στηρίζει οικονομικά δράσεις άλλων φορέων, παρά μόνο να συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια. Στην περίπτωση αυτή, αναλαμβάνει μόνο μέρος των δαπανών της δράσης που ανέρχεται έως και το 40% του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ το υπόλοιπο 60%, πρέπει να καλύπτεται από τον ίδιο τον αιτούμενο φορέα, ή και άλλους συνδιοργανωτές, που πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά με το ποσοστό συμμετοχής με το οποίο θα συμμετέχει ο καθένας. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και από αυτές θα επιλεγούν, μετά από έγκριση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, οι αρτιότερες, οι πιο ενδιαφέρουσες και αυτές που μπορούν να υλοποιηθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες, κυρίως όμως, όσες εμπίπτουν στους στόχους, στις αρχές και στις προδιαγραφές που έχει θέσει η Π.Α.Μ.-Θ. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που θα κατατεθούν, θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

-Να προέρχονται από συλλόγους/φορείς, που έχουν επιδείξει έως σήμερα αξιόλογη δράση.

-Να είναι ευρείας απήχησης/υπερτοπικής σημασίας και να μην υπηρετούν ιδίους σκοπούς.

-Να καλύπτουν τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού.

Να παρουσιάζουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και να συμβάλλουν στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη.

-Να προβάλλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τα τοπικά ήθη και έθιμα.

-Να αναδεικνύουν στοιχεία της τοπικής πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας.

-Να συμβάλλουν στην δημιουργία νέων πολιτιστικών προτύπων.

Επιπλέον:

-Οι σύλλογοι που θα καταθέσουν τις προτάσεις, πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Π.Ε. Καβάλας και να έχουν επικαιροποιημένο τον φάκελό τους.

-Οι εκδηλώσεις να έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό και οι φορείς που αιτούνται την συνδιοργάνωση, να μην έχουν έσοδα από αυτές.

-Να δεσμεύονται για την εξασφάλιση των απαιτούμενων σχετικών με την εκδήλωση αδειών, ή εγκρίσεων.

-Οι προτάσεις που θα κατατεθούν, να περιλαμβάνουν: αναλυτική περιγραφή της δράσης, αναφορά στους συμμετέχοντες φορείς/συνδιοργανωτές, το κοινό στο οποίο απευθύνονται, αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα της εν λόγω δράσης και οπωσδήποτε ένα κατά προσέγγιση συνολικό προϋπολογισμό δαπανών της όλης εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει τα ποσά συμμετοχής κάθε συνδιοργανωτή και τα αιτούμενα είδη/υπηρεσίες από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με το εκτιμώμενο κόστος αυτών.

Τέλος, οι φορείς, καταθέτοντας την πρότασή τους, αναλαμβάνουν την υποχρέωση (εφόσον επιλεγούν), μετά το πέρας της δράσης, να προσκομίσουν: α) οικονομικά και απολογιστικά στοιχεία (π.χ. τιμολόγια και αποδεικτικά λοιπών δαπανών των δράσεων, αριθμό επισκεπτών/συμμετεχόντων, ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία, αποτελέσματα δράσης κ.λπ.), β) οπτικοακουστικό υλικό σε ψηφιακή μορφή για την δημοσιότητα της δράσης (φωτογραφίες, βίντεο, κ.λπ.).

Στόχος της Π.Ε. Καβάλας μέσα από τις συνδιοργανώσεις αυτές, είναι η πραγματοποίηση ποιοτικά αναβαθμισμένων και ελκυστικών στο κοινό εκδηλώσεων, με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.