Το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA122 με γενικό τίτλο: «Νέες μεθοδολογίες στην διδασκαλία». Στο πλαίσιο υλοποίησης του project, αναφέρει δελτίο Τύπου, τρεις καθηγήτριες του Λυκείου μετακινήθηκαν, από 4 έως 9 Μαρτίου 2024, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Τα 4 C» (Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration), δηλαδή «Δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επικοινωνία και συνεργασία». Κατά την υλοποίηση του  σεμιναρίου, αναλύθηκαν βιωματικοί τρόποι με τους οποίους η διδασκαλία γίνεται αμεσότερη και πιο αποτελεσματική. Ως παράδειγμα αναφέρονται ασκήσεις για ανεστραμμένη τάξη, για διαφορετικά είδη νοημοσύνης, για ενσυναίσθηση και έκφραση των συναισθημάτων, για επίτευξη στόχων και ισορροπία μέσω της συνεργασίας και τέλος για καλλιτεχνική δημιουργία και δράση. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν γνώση των νέων μεθοδολογιών, με προοπτική να τις ενσωματώσουν στην ελληνική εκπαιδευτική διαδικασία, λειτουργώντας, παράλληλα και ως πολλαπλασιαστές με εκπαιδευτικούς του ΓΕ.Λ. Ελευθερούπολης και άλλων σχολικών μονάδων (όμορων, ή μη).

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι τρεις εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία, Σλοβακία), γνώρισαν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα και αντάλλαξαν απόψεις, σχετικά με διαδικασίες μάθησης και χρήση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση καινοτόμων εργαλείων από διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης στην εγχώρια διδακτική πρακτική. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες του ΓΕ.Λ. Ελευθερούπολης με σχολεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.