Ο Αστέρας Καβάλας, οι Ίκαροι Σερρών και ο Άτλας Κομοτηνής «σκούπισαν» τους αντιπάλους τους και «σφράγισαν τα εισιτήρια» για την τελική φάση του πρωταθλήματος ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.).

Ο Αστέρας Καβάλας νίκησε την ομάδα του Δημοκρίτειου και στην Κομοτηνή με σκορ 78-34. Θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Καβάλας στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» ηττήθηκε και στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων από τον Άτλαντα Κομοτηνής, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ 82-71. Η ομάδα του «Άτλαντα» προηγήθηκε με σκορ 26-45 στο α΄ ημίχρονο και με «καταιγισμό» εύστοχων σουτ τριών πόντων στην 3η περίοδο (σύνολο 7 εκ των οποίων τα 5 συνεχόμενα!) αύξησε την διαφορά στους 33 πόντους (74-41). Ο Α.Ο.Κ. έπαιξε με 8+1 παίκτες, αφού στην 3η περίοδο ήρθε στο γυμναστήριο και ο Βαγγέλης Καρατσομπάνης! Ο Βαγγέλης είναι προπονητής στην ακαδημία του Α.Ο.Κ. και κλήθηκε να βοηθήσει στην θέση 1, στην οποία έμεινε μόνο ο Μπακαβέλος. Στην 4η περίοδο, οι παίκτες του «Άτλαντα» μάλλον επαναπαύτηκαν στην μεγάλη διαφορά του σκορ και οι παίκτες του Α.Ο.Κ. έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Με «σερί» 15-0, η ομάδα της Καβάλας μείωσε 74-56 και ένα λεπτό πριν από την λήξη του αγώνα ακόμα περισσότερο 79-70. Δεν υπήρχε, όμως, το χρονικό περιθώριο για να γίνει μία «επική» ανατροπή και η ομάδα της Κομοτηνής πέτυχε την δεύτερη νίκη.

Αυτό που μας λυπεί είναι, ότι στην πρώτη παρουσία της ομάδας καλαθοσφαίρισης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, δεν παραβρέθηκε στο γήπεδο των Ποταμουδίων ούτε ένα μέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., ως ηθική επιβράβευση προς τους καλαθοσφαιριστές και τον προπονητή, Λάκη Παπαδόπουλο. Ευελπιστούμε πως το ερχόμενο καλοκαίρι, η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα στηρίξει περισσότερο το τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, για να κάνει ένα βήμα ψηλότερα.

Στην τελική φάση προκρίθηκαν και οι Ίκαροι Σερρών, που νίκησαν δύσκολα (68-66) στην Ξάνθη τον «Αρίωνα» και «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους. Αντίθετα, ο Αίας Κομοτηνής ηττήθηκε από την Ηράκλεια με σκορ 68-41 και θα δώσει τρίτο παιχνίδι στην έδρα του, για την πρόκριση στην τελική τετράδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ