Η Καβάλα έχει την «τιμητική» της τον μήνα Μάιο στον προγραμματισμό δράσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης, εντός του μήνα, την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη και η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, μίλησε για ποιοτική διαφορά της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη, σε σύγκριση με την προηγούμενη. Η νέα περιφερειακή Αρχή, πρόσθεσε, θα εφαρμόσει την «αποκέντρωση» από την διοργάνωση εκδηλώσεων μέχρι την λειτουργία των συλλογικών οργάνων διοίκησης της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτής της διοικητικής φιλοσοφίας, η Καβάλα θα φιλοξενήσει το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 μία σημαντική εκδήλωση, την ημερίδα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. «Η Περιφέρεια θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων», ανέφερε για την συγκεκριμένη εκδήλωση και κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να παρακολουθήσει την ημερίδα.

Για την ημερίδα μίλησε ο Χάρις Δαλκίτζης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης διεθνών σχέσεων, διαπεριφερειακών συνεργασιών και εξωστρέφειας, ο οποίος σημείωσε πως η εξωστρέφεια είναι μεγάλο «όπλο» για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους φορείς της αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Δήμους). Στην εξωστρέφεια συμβάλλει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καλύτερη χρήση των νέων τεχνολογιών. «Ο χώρος της τεχνολογίας εξελίσσεται με ταχύτατο ρυθμό και η Περιφέρεια μας, δεν πρέπει μόνο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά και να συμμετέχει σε αυτές. Γιατί όχι, στο μέλλον να ηγηθεί σε κάποιους τομείς», είπε.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Lucy στην Καλαμίτσα και θα γίνουν γύρω στις 15 εισηγήσεις, όλες πολύ ενδιαφέρουσες, από εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών. Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

09:30-10:00 προσέλευση

10:00-10:15 χαιρετισμοί επισήμων

10:15-11:00 Διεθνείς σχέσεις και εξωστρέφεια

Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, «Υποστηρικτικές δράσεις εξωστρέφειας»

Γρηγόρης Σταματόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Export Credit Greece, «Στηρίζουμε την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών»

Γιάννης Ρέτσας, γενικός διευθυντής στρατηγικής ανάπτυξης εξωτερικού εμπορίου, Enterprise Greece, «Διεθνοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων: Προκλήσεις και ευκαιρίες»

11:00-12:20 Ψηφιακός μετασχηματισμός και εξωστρέφεια

Αθανάσιος Πατσάκας, country leader Greece/Cyprus/Malta, ΑΜΑΖΟΝ Web Services, «Τεχνολογίες cloud και ΑΙ προς υποστήριξη ψηφιακού μετασχηματισμού και εξωστρέφειας»

Κωνσταντίνος Κουρμούσης, solutions architect, ΑΜΑΖΟΝ Web Services, «Χαρτογραφώντας το Cloud και την τεχνητή νοημοσύνη»

Γιάννης Κρασονικολάκης, Headof Applied lntelligence & Predictive Analytics, Technology, Grant Thornton, «Τεχνολογική ωριμότητα των Οργανισμών: Προκλήσεις και ευκαιρίες»

12:20-12:40 διάλειμμα

12:40-13:40 Στρατηγικές και εργαλεία εξωστρέφειας

Γιώργος Καρακατσάνης, Head of RBB Development Programs & Strategic Partnerships, Eurobank, «Χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ρόζη Αθανασίου, Β2Β Ecosystems Expert, Eurobank, «Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας»

Απόστολος Μπουζάνης, senior manager, Deals Services, Grant Thornton, «Gobeyond East Macedonia & Thrace»

13:40-14:50 Επιχειρήσεις και εξαγωγικός προσανατολισμός

Βασίλης Στοίδης, investor, 4χ Founder& CEO, 7L lnternational, «Τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς στην εγχώρια και διεθνή επιχειρηματικότητα»

Κωνσταντίνος Μιχανετζής, founder & CEO, Seeders, «Η καινοτομία ως ενισχυτικός παράγοντας του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης»

Θεοδόσης Γιαζιτζής, senior manager, Customer Transforamation Lead, PwCGreece, «Strategies for Succesful Foreign Market Penetration»

Σπύρος Ιγνατιάδης, διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης IDS Consulting, «Στρατηγική εξωστρέφειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Καλές πρακτικές εξωστρέφειας από τοπικές επιχειρήσεις

14:50-15:00 συμπεράσματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ