Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί η 3η συνεδρίαση λογοδοσίας της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Χρήστος Μέτιος και Κώστας Αντωνιάδης, υπέβαλαν εγγράφως το ακόλουθο θέμα συζήτησης: «Την 27η Μαΐου, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου από την Καβάλα ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, το σύνολο των έργων, των παρεμβάσεων και των πρωτοβουλιών, που ήδη δρομολόγησε η διοίκηση του, όπως είπε, για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου. Μάλιστα, επεσήμανε ότι: «Ο απολογισμός αυτός, είναι αποτέλεσμα της διαφορετικής λειτουργίας της Περιφέρειας» από τη δική του διοίκηση.

Με βάση όσα ανακοινώθηκαν, προκύπτει η ανάγκη για μία σειρά από διευκρινίσεις για την προετοιμασία των φακέλων και για την τελική ένταξη, δηλαδή την εξασφάλιση χρηματοδότησης για όλα αυτά τα έργα. Θα περιμέναμε ο κύριος Τοψίδης, αντί να κάνει προσπάθεια να οικειοποιηθεί το έργο της δικής μας διοίκησης, να κάνει έστω και μία αναφορά, ότι ο σχεδιασμός, η μελέτη και η χρηματοδότηση των έργων άρχισε πολύ πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της περιφερειακής Αρχής από αυτόν. Για όλα όσα ανακοινώθηκαν ζητάμε:

-Τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης της προετοιμασίας των φακέλων από την Τεχνική Υπηρεσία, όπου δεν υπάρχει απόφαση χρηματοδότησης.

-Τις ακριβείς ημερομηνίες εξασφάλισης της χρηματοδότησής τους, δηλαδή τις ημερομηνίες ένταξής τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπου υπάρχει απόφαση χρηματοδότησης, για να μάθουν οι συμπολίτες μας την πραγματική αλήθεια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ