-Έχει πιάσει μεγάλη ανησυχία και νευρικότητα στους οπαδούς της συμφωνίας των Πρεσπών εντός των ελληνικών συνόρων, μετά από τις δηλώσεις που έκαναν η πρόεδρος, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, για την ονομασία του κρατιδίου. Τα «παπαγαλάκια» κάνουν ότι μπορούν, για να αποτρέψουν την καταγγελία της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά. «Αν εμείς την καταγγείλουμε (σ.σ. την συμφωνία), θα εμφανιζόμαστε ως αυτοί που δεν θέλουμε να λέγονται «Βόρεια Μακεδονία», δηλαδή ότι εμείς θέλουμε το σκέτο «Μακεδονία», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος. Μα καλά, κοτζάμ καθηγητής διεθνούς Δικαίου, έτσι ερμηνεύει το σοβαρό ατόπημα από την πλευρά των Σκοπίων; Ένας καθηγητής διεθνούς Δικαίου, δεν κατάλαβε την προειδοποίηση που απεύθυνε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προς την ηγεσία του γειτονικού κρατιδίου; Είναι δυνατό η Ελλάδα να θέλει το σκέτο «Μακεδονία» και συγχρόνως να «επιπλήττει» την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, γιατί αποκαλούν το κρατίδιο «Μακεδονία»;

-Λυπούμαστε, γιατί ο Άγγελος Συρίγος είναι μεταξύ αυτών, ευτυχώς λιγοστών, που «θολώνουν το νερό» νομίζοντας ότι θα παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός εκφράστηκε ξεκάθαρα για το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, με τα ογκώδη συλλαλητήρια στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και πριν από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά, η βούληση του δεν εισακούστηκε από την πολιτική ελίτ της χώρας.

-Από τις 8 Μαΐου 2024, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, για την κατάργηση της συμφωνίας που είναι όνειδος για την ελληνική διπλωματία! Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα άτομα, σαν τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, που προσπαθούν να «κρατήσουν όρθια» μία συμφωνία που έγινε κουρελόχαρτο! Η συμφωνία αυτή είχε «ημερομηνία λήξης» μετά από την υπογραφή της. Ούτε με τα νομικίστικα τερτίπια θα παραμείνει σε ισχύ, διότι είναι μία άδικη συμφωνία.

-Ο καθηγητής, Άγγελος Συρίγος, δήλωσε ότι, η Ελλάδα είναι το ισχυρότερο κράτος των Βαλκανίων και δεν έχει τίποτε να ανησυχεί. Δηλαδή, τι προτείνετε να κάνουμε φίλτατε καθηγητή; Να συνεχίσουμε να υποκρινόμαστε πως δεν ακούσαμε τις δηλώσεις της προέδρου και του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ότι η συμφωνία (των Πρεσπών) έλυσε το ζήτημα της ονομασίας και σταμάτησε τον αλυτρωτισμό. Και ότι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του «πολιτισμένου» γείτονα, που δείχνει σεβασμό και κατανόηση απέναντι σε κάθε παράλογη διεκδίκηση των δήθεν φίλων και συμμάχων της; Όχι, φίλτατε καθηγητή. Ως το ισχυρότερο κράτος στην βαλκανική χερσόνησο, η Ελλάδα πρέπει να επιβάλλει, επιτέλους, αυτά που θέλει. Όχι, βεβαίως, αυτά που θέλει η πολιτική ελίτ, αλλά ο ελληνικός λαός. Τα «θέλω» του λαού, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από εκείνα της πολιτικής ελίτ.

-Η Ελλάδα, επομένως, οφείλει να ζητήσει, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την επαναδιαπραγμάτευση με τα Σκόπια, για την ονομασία του κρατιδίου. Κι αν είναι το ισχυρότερο κράτος των Βαλκανίων, να το δείξει στην διαπραγμάτευση. Πρέπει να καταστήσει σαφές στον «συνομιλητή», ότι δεν δέχεται άλλο την καπήλευση της ελληνικής ιστορίας. Και ότι θα εγγυηθεί την ύπαρξη του γειτονικού κρατιδίου, εάν σταματήσει το πολιτικό του σύστημα, να προσβάλλει τον ελληνικό λαό. Αλλιώς, δεν θα ευθύνεται για την εξέλιξη που θα έχει το κρατίδιο στα βόρεια σύνορα της.

-Εμείς θα συστήσουμε στον καθηγητή, Άγγελο Συρίγο και στα υπόλοιπα «παπαγαλάκια» της συμφωνίας των Πρεσπών, να έχουν περισσότερη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Ζούνε στο ισχυρότερο κράτος των Βαλκανίων! Και δεν μπορούν οι Σκοπιανοί, να «κουνούν το δάκτυλο» απέναντι στο ισχυρότερο κράτος των Βαλκανίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ