Παρουσιάζεται η πρώτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο φεστιβάλ Φιλίππων: Μία ζωντανή δημοπρασία-παράσταση

0

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, στο πλαίσιο του 67ου φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζει την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στις 21:30 στην Παλιά Μουσική, την πρώτη δική του παραγωγή, την παράσταση «Φωτογραφίες», της Λητούς Τριανταφυλλίδου.

«Μία ζωντανή δημοπρασία-παράσταση, στην οποία το κοινό καλείται να εκτιμήσει και να αγοράσει όλα τα υπάρχοντα ενός νεαρού συγγραφέα, του Λάζαρου. Κάθε αντικείμενο προς πώληση αντιπροσωπεύει ένα σουβενίρ από τον πρώτο του έρωτα και φέρει μία ξεχωριστή ιστορία. Κατά την διάρκεια αυτής της δημοπρασίας ξετυλίγεται σταδιακά μία ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Λάζαρο και την γυναίκα που αποτελεί την πηγή της έμπνευσής του. Μπορεί, όμως, ο έρωτας να ερμηνευθεί, να αποτυπωθεί, ή να διατηρηθεί με λέξεις; Σε ένα δραματουργικό γύρισμα της μοίρας, ο συγγραφέας βρίσκεται να προσπαθεί να πείσει την μούσα του για την αυθεντικότητα και την αξία των συναισθημάτων του. Κάθε αναμνηστικό αντικείμενο της σχέσης τους μετατρέπεται σε αποδεικτικό τεκμήριο του έρωτά του, μία απόπειρα να διατηρηθεί η μνήμη του κοινού τους παρελθόντος ζωντανή. Ποια είναι, όμως, η αξία ενός έρωτα σε παρελθοντικό χρόνο; Πόσο διαρκεί ο έρωτας; Είναι μία φευγαλέα στιγμή που διαρκεί όσο ένα κλικ μιας φωτογραφικής μηχανής, ή μήπως μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή; Σε ένα γαϊτανάκι αυτοαναφορικότητας και μανιακής φιλοσοφικής αναζήτησης, οι δύο χαρακτήρες καλούνται να βρουν μία λύση στην ατέρμονη και ανεξάντλητη ερωτική τους σχέση. Σε αυτό το καλλιτεχνικό δρώμενο, το κοινό δεν είναι απλά παρατηρητής, αλλά συμμετέχει ενεργά, καταθέτοντας προσφορές για τα σκηνικά αντικείμενα. Αυτή η δημοπρασία, που τελικά θέτει και την ίδια την παράσταση προς πώληση, μας προσκαλεί να αναρωτηθούμε για την αληθινή αξία των συναισθημάτων και να ανακαλύψουμε αν αυτά μπορούν πραγματικά να κοστολογηθούν», αναφέρει δελτίο Τύπου.

Σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Φωτισμός και επιμέλεια χώρου: Βασίλης Αποστολάτος

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ:  Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Δημήτρης Πασσάς

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 10€, μειωμένο 8€

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-kavalas-fotografies/ . Προπώληση στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (τηλ. 2510 620 566, καθημερινά από την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 (10:00-14:00 και 18:00-21:00), ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του χώρου της εκδήλωσης, από τις 19:30). Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο μετά την έναρξη της παράστασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ