Από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου κάτω των 12  (Κ12) και κάτω των 14 (Κ14) ετών, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Την Παρασκευή, στην έναρξη των αγώνων, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, που συνομίλησε με τους παράγοντες και τα παιδιά και τους ευχήθηκε να αγωνιστούν και να διασκεδάσουν έχοντας στο μυαλό τους τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός. Την Κυριακή «έπεσε η αυλαία» της διοργάνωσης, με τους συμμετέχοντες απόλυτα ικανοποιημένους, που ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και ειδικά τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού, Στέλιο Ιγνατιάδη, για την άρτια οργάνωση.

Με την παρουσία του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου, Νίκου Παναγιωτόπουλου, έγιναν οι απονομές σε διαχρονικούς ποδοσφαιριστές και στις ομάδες που διακρίθηκαν. Στην κατηγορία Κ14 νικήτρια αναδείχθηκε η Δόξα Δράμας με σκορ 1-0 επί του Π.Α.Ο.Κ. Κομοτηνής, ενώ στην κατηγορία Κ12, η Δόξα Πετρούσας ήταν η νικήτρια ομάδα επί της αντίστοιχης της Α.Ε. Διδυμοτείχου. Βραβεύτηκαν οι παλιοί ποδοσφαιριστές: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Βασίλης Τοροσίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Λάκης Χατζηαποστολίδης. Το «παρών» έδωσαν στο ενωσιακό γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας και έκαναν τις απονομές: ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, Νίκος Ευκαρπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Επίσης, οι πρόεδροι Ε.Π.Σ. όπως: ο Παντελής Χατζημαρινάκης από τον Έβρο και ο Γιάννης Δαλακούρας από την Ξάνθη, ήταν παρόντες στην τελετή λήξης.

Οι ομάδες που συμμετείχαν, είναι οι κορυφαίες σε κάθε Ε.Π.Σ. των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Πάνω από 400 παιδιά και έφηβοι αγωνίστηκαν στα γήπεδα των Ελευθερών, του Αγίου Ανδρέα, του Πλατανότοπου, των Αμισιανών, του Π.Α.Ο.Κ. Mundialito και το ενωσιακό γήπεδο στα Αμισιανά, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, σε μία διοργάνωση που έγινε με ευθύνη των Ε.Π.Σ. και την ενίσχυση της Περιφέρειας. Ο θεσμός άρχισε το 2023 και φέτος ήταν η σειρά της Καβάλας να τον φιλοξενήσει. Οι ομάδες που πήραν μέρος στα  πρωταθλήματα είναι οι ακόλουθες:

Κ12

(1ος όμιλος)

Καβάλα 2004, Α.Ε. Αμπελοκήπων, Ξάνθη Α, Ακρίτες Κομοτηνής, Έβρος Β

(2ος όμιλος)

Π.Α.Ο.Κ. Mundialito, Δόξα Πετρούσας, Ξάνθη Β, Π.Α.Ο.Κ. Κομοτηνής, Δημόκριτος

Κ14

(1ος όμιλος)

Καβάλα 2004, Δόξα Δράμας, Άρης Πετεινού, Σπάρτακος Κομοτηνής, Νίκη Απαλού

(2ος όμιλος)

Ορφέας Ελευθερούπολης, Κεραυνός Αρκαδικού, Ορφέας Ξάνθης, Π.Α.Ο.Κ. Κομοτηνής, Αστέρας Θράκης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ