Την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους του συνδυασμού.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου: «Ο αυριανός περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσόστομο και με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, ενώ παρέστη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη. Ακόμα, επισκέφτηκε την λαϊκή και την αγορά της Ελευθερούπολης, καθώς και την αγορά της Νέας Περάμου, όπου συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με πολίτες, εμπόρους και παραγωγούς.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση του ΤΟΕΒ. Χρυσούπολης, όπου συζητήθηκε η καθυστέρηση στην κατασκευή της δυτικής προσαγωγού μετά από την αποχώρηση του αναδόχου του έργου, καθώς και η μη τήρηση υποχρεώσεων της διοίκησης της Περιφέρειας απέναντι στον ΤΟΕΒ. Ο Χρ. Τοψίδης εξήρε την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση και η διεύθυνση του ΤΟΕΒ., ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή διαχείριση των υδάτων και η γεωργική παραγωγή, καθώς και το φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της περιοχής.

Επισκέφτηκε επιτόπου το φράγμα Μαρμαρά, από το οποίο έχει αποχωρήσει, επίσης, η κατασκευάστρια κοινοπραξία, που έχει δικαιωθεί από το Υπουργείο σε όλες τις προσφυγές κατά της Π.Ε. Καβάλας. Επί τόπου, οι παριστάμενοι ενημέρωσαν τον αυριανό περιφερειάρχη, για την ανυπολόγιστη παραγωγική και οικονομική ζημιά που προκάλεσε η διοίκηση Μέτιου, με την ματαίωση της ολοκλήρωσης του φράγματος σε εύλογο χρόνο. Επίσης, οι παριστάμενοι ενημέρωσαν για την αδυναμία της διοίκησης της Π.Ε. Καβάλας, να συστήσει τον απαραίτητο φορέα λειτουργίας του φράγματος.

Ο Χρ. Τοψίδης οριοθέτησε και περιέγραψε τις προτεραιότητες και τις απόψεις του συνδυασμού, ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες από τις τεράστιες ζημίες και συνέπειες που έχουν προκαλέσει ο απερχόμενος περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες στις περιοχές της ΠΕ Καβάλας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του κλιμακίου επισκέφτηκε σημαντικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού του Δήμου Παγγαίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ