Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας δέχτηκε πρόσκληση συνεργασίας από την Nürnberg Unposed Collective

0

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Nürnberg Unposed Collective,  παρουσιάζουν την συλλογική έκθεση φωτογραφίας KVA:NUE, που θα φιλοξενηθεί από 1 έως 17 Ιουνίου 2024 στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας. Η έκθεση, που θα παρουσιαστεί και στην Νυρεμβέργη τον Νοέμβριο του 2024, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 25 ετών από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ελευθέρια 2024», με συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας, του Δήμου Νυρεμβέργης και του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας. Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 10:00, η Nürnberg_Unposed_Collective, θα προσφέρει ένα δωρεάν τρίωρο θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο φωτογραφίας δρόμου για 20 συμμετέχοντες, ανοιχτό στο κοινό της Καβάλας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6945 617 437.

Στην έκθεση συμμετέχουν από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας οι: Ιωάννα Αβραμίδου, Σοφία Αβραμίδου, Βασίλης Αγγής, Βενετία Βαλαβάνη, Δημοσθένης Βαρδαβούλιας, Γιώργος Βουλουτίδης, Δώρα Γεωργακούδη, Παντελής Ευθυμιάδης, Βασιλική Ζωγράφου, Μαρία Καροφυλλίδου, Μαριάννα Κεσόγλου, Δημήτρης Κισσουδάκης, Ηλίας Κουμουλίδης, Μιχάλης Κουράγιος, Μυρτώ Κωνσταντινίδου, Αναστάσιος Μαρκουλίδης, Κωνσταντίνα Μήττα, Αλέξανδρος Μόμτσος, Χριστίνα Μπέζα, Δημήτρης Ντήμος, Μαρία Παλαβούροβα, Ελένη Παναγιωτίδου, Λιουντμίλα Σαϊτανίδη, Ευμορφία Στεργιοπούλου, Κωνσταντίνα Τσιρογιάννη, Λία Τσορλίνη, Θάνος Τσουκαλάς, Σώτη Τυρολόγου, Μαρία Ψωμαδάκη.

Συμμετέχουν από την Nürnberg_Unposed_Collective οι: Christopher Carlisle, Gerald Prechtl, Marc Salomon, Ralph Purrucker, Samuel Ioannidis, Sebahat Sahverdi, Wolfgang Mertens.

Η Nürnberg_Unposed_Collective «γεννήθηκε» το 2018 και αποτελείται από επτά ενεργά μέλη. Η ομάδα ασχολείται και προωθεί δράσεις, εκδηλώσεις και συνεργασίες την λεγόμενη «φωτογραφία δρόμου» (street photography). «Για τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, είναι ιδιαίτερη χαρά να αποδεχόμαστε την πρόσκληση της Nürnberg_Unposed_Collective για συνεργασία και να φωτίσουμε μαζί στους θεατές τις διαφορετικές ματιές στους τόπους μας. Προσδοκούμε πως έτσι θα συμβάλλουμε στο χτίσιμο της γέφυρας που θα μας φέρει πιο κοντά μεταξύ μας, αλλά και προς τον ορίζοντα της διαπολιτισμικότητας και της ανεκτικότητας. Ευχαριστούμε τους Δήμους Νυρεμβέργης και Καβάλας για την πολύτιμη βοήθεια, το αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας για την συνδιοργάνωση και βέβαια την Nürnberg_Unposed_Collective για την πρωτοβουλία, την συνέπεια και την ζεστή συνεργασία, με την ευχή αυτή να είναι η έναρξη μιας μακρόχρονης σχέσης. Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 7μ.μ. στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ