Μία ακόμα καταπληκτική εβδομάδα είχε στο τουρνουά της I.T.F. World Tennis Junior Tour PEJA OPEN U18, στην πόλη Πέγια του Κοσόβου, ο αθλητής του Α.Ο.Α. «Πρωταθλητών» Καβάλας, Νικόλας Χατζηαβραάμ (Νο1173 στην παγκόσμια κατάταξη Junior U18 και Νο6 στην ελληνική κατάταξη U18). Μετά από τον πρώτο διεθνή τίτλο που κατέκτησε στα διπλά στο τουρνουά I.T.F. Shkodra Open 2023 στην Αλβανία, έφτασε στον τελικό αγώνα των διπλών στο Κόσοβο. Ήταν ο τρίτος τελικός σε επίπεδο I.T.F. για τον Καβαλιώτη πρωταθλητή, με διαφορετικούς συμπαίκτες, με απολογισμό έναν τίτλο και δύο φιναλίστ.

Στον τελικό αγώνα στο Κόσοβο, που είχε έντονο το ελληνικό χρώμα, μαζί με τον Blaz Steblaj από την Σλοβενία, αντιμετώπισαν το πολύ δυνατό ελληνικό δίδυμο των: Αυγέρη Αγγέλου και Στέφανου Πουρναρόπουλου, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έληξε με νίκη των δύο Ελλήνων τενιστών στο super tai break (6-1, 5-7, 10-8). Το «ζευγάρι» των Ν. Χατζηαβραάμ και Blaz Steblaj έφτασαν στον τελικό αγώνα, αφού απέκλεισαν διαδοχικά στον 1ο γύρο τους: Zain Daim-Pan (GBR)-Richard Johannes Westphal (NED) με 6-1, 6-0, στον 2ο γύρο τους: Eaden-Zack Harron (USA)-Razvan Lazar (ROU) με 6-4, 7-5 και στον ημιτελικό τους: Casey Drake (GBR)-Oliver Page (GBR) με 6-4, 6-4.

Ο Νικόλας Χατζηαβραάμ πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία και στο μονό του τουρνουά φτάνοντας έως την ημιτελική φάση. Στον 1ο γύρο νίκησε τον Filip Pavic (KOS) με 6-1, 6-4, στον 2ο γύρο τον Novak Ivanovic (SRB) με σκορ 6-4, 7-6, στα προημιτελικά τον Mars Argun (TUR) με 6-3, 6-2 και ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Αμερικανό Teodor  Davidov, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τρία σετ, με 6-3, 3-6, 3-6.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ