-Η επίδοση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις περασμένες εθνικές εκλογές, είναι πραγματικά σαρωτική! Διπλασίασε αριθμητικά τους σταυρούς προτίμησης που πήρε και έφτασε στους 26.269! Επισκίασε και την «πρωτιά» του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Καβάλας. Σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία πήρε 1.549 ψήφους περισσότερες στις 21 Μαΐου 2023. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος έλαβε 13.000 σταυρούς προτίμησης παραπάνω!

-Δεν είναι υπερβολή να πω, καρντάσια, ότι οι ψηφοφόροι στον Νομό Καβάλας ψήφισαν «δαγκωτό» Ν. Παναγιωτόπουλο και όχι Νέα Δημοκρατία. Η παρουσία του Ν. Παναγιωτόπουλου στο κυβερνητικό σχήμα και ιδιαίτερα στο νευραλγικό χαρτοφυλάκιο του υπουργού εθνικής άμυνας, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εκτίναξη της δημοφιλίας του, που φαινόταν άλλωστε και στις μετρήσεις στην διάρκεια της περασμένης τετραετίας, για τα πρόσωπα των υπουργών. Ταίριαξε «γάντι» η θέση αυτή για τον Νίκο. Αν δεν ήταν υπουργός, ωστόσο, δεν θα πετύχαινε τέτοια αύξηση στις προτιμήσεις των πολιτών.

-Κι αυτό φάνηκε, καρντάσια, στις επιδόσεις των συνυποψήφιων του, του Γιάννη Πασχαλίδη και του Καβαλάρχη, που κατέγραψαν μικρότερη και μεγαλύτερη κάμψη, αντίστοιχα, ως απλοί βουλευτές. Ο πρώτος είχε μείωση 1.314 σταυρούς και ο δεύτερος έκανε «βουτιά» κατά 3.913 σταυρούς προτίμησης. Αν υπήρχε μία δυνατή υποψηφιότητα από τις γυναίκες του ψηφοδελτίου, ή αν είχε περισσότερο χρόνο η Αγγελική Δεληκάρη, για να την γνωρίσουν οι Καβαλιώτες ψηφοφόροι, ο Καβαλάρχης θα έχανε την 3η έδρα!

-Από τις γυναίκες ξεχώρισαν οι πρωτοεμφανιζόμενες, Αγ. Δεληκάρη και Ειρήνη Βρανά, ενώ η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου κατέλαβε την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου. Οι δύο πρώτες έβαλαν «παρακαταθήκη» για τις επόμενες εκλογές και δεν αποκλείω, καρντάσια, μία εκ των δύο να εκλεγεί στο Κοινοβούλιο στο μέλλον. Τρέμε Καβαλάρχη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ