-Βγήκε, πάλι, ο Νάσος Μητρόπουλος να μιλήσει για την ένταξη των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είπε ότι, εκείνοι που τάχθηκαν εναντίον της συνένωσης αυτής (δεν έγινε συνένωση, καρντάσι Νάσο μου, αλλά απόσπαση των τμημάτων από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας), δεν έβλεπαν ούτε στρατηγικά, ούτε μακριά, αλλά εγκλωβίστηκαν μέσα σε μία κατάσταση.

-Ενώ εσύ, Νάσο καρντάσι, είδες στρατηγικά και μακριά το ζήτημα. Όπως έκανες το 2019, στην διαπραγμάτευση για την διάλυση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την απορρόφησή του, συγνώμη την συνένωσή του, με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Έβλεπες τόσο μακριά και στρατηγικά, που δεν πρόβλεψες ότι αυτή η απόφαση θα έχει ημερομηνία λήξης! Σου πήρε μία πενταετία, για να αντιληφθείς ότι έκανες λάθος εκτίμηση, αλλά ήταν πολύ αργά! Το 2019, υπέγραψες την κατάργηση ενός μεγάλου, σοβαρού και καταξιωμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Μάλλον εσύ αισθανόσουν εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση που δεν σου άρεσε. Και όταν άλλαξε η κυβέρνηση, βρήκες την ευκαιρία να απεγκλωβιστείς. Σε βοήθησε η τραγική πολιτική απόφαση, να αφαιρεθούν, «με το έτσι θέλω» ορισμένων πολιτικών προσώπων, τα τμήματα από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και να ενταχθούν στο «Δημοκρίτειο» Πανεπιστήμιο, το οποίο περιμένω να μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

-Εκείνοι που τάχθηκαν εναντίον της παραπάνω πολιτικής απόφασης, δεν χρειαζόταν να δούνε, ούτε στρατηγικά, ούτε μακριά. Το 2010, οι εισακτέοι στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας ήταν κοντά στους 3.000, το 2018, οι εισακτέοι στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήταν 2.000 και το 2024, οι εισακτέοι φοιτητές στα τμήματα του Δ.Π.Θ. στην Καβάλα είναι 942! Είναι απλά μαθηματικά! Κι εσύ γνωρίζεις από μαθηματικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ