-Ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, δεν απευθύνθηκε στον Δήμο Καβάλας, για να βρει διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα της στελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου Θάσου, αλλά υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε.

-Θεωρώ πολύ δύσκολο, καρντάσια, ο Δήμος Καβάλας να διέθετε μηχανικούς, για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην Υ.ΔΟΜ. Δήμου Θάσου, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δεκάδες οικοδομικές άδειες που εκκρεμούν στο νησί. Έτσι, ο Λευτέρης πήρε το άλλο «μονοπάτι», γιατί το καλό παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι!

-Ωστόσο, θα μου επιτρέψει να ρωτήσω, γιατί δεν συζήτησε με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, για να ζητήσει την βοήθεια του επιστημονικού φορέα. Το Τ.Ε.Ε. έχει μέλη μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων. Μάλιστα, αρκετοί μηχανικοί αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Υπάρχει κώλυμα να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου Θάσου με το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε., προκειμένου να ενισχύσουν την Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Θάσου μέλη του Τμήματος, έως ότου η Υπηρεσία στελεχωθεί επαρκώς;

-Γιατί δεν ανέφερε την λύση αυτή ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Σωτήρης Λαζαρίδης, ο οποίος ανέδειξε το μείζον πρόβλημα της υπο-στελέχωσης της Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Θάσου και τον κίνδυνο να μην εξυπηρετηθούν τα αιτήματα δεκάδων πολιτών στην Θάσο; Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε, προ μερικών εβδομάδων, κάλεσε τους δημάρχους Καβάλας και Θάσου να συνεργαστούν, για να βρούνε σύντομα μία λύση. Τελικά, ο δήμαρχος Θάσου κατέφυγε στην συνεργασία με έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό. Και αναμένει από την κεντρική διοίκηση, να «ανάψει το πράσινο φως», για την κάλυψη των θέσεων προσωπικού στην Υ.ΔΟΜ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.