-Είμαστε βέβαιοι, ότι ο Θόδωρος Μουριάδης θα φέρει την συμφωνία με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), για την ακτή Καλαμίτσα, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας της επόμενης περιόδου. Μετά την 1η Ιανουαρίου 2024, θα επανέλθει να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία, με στόχο πριν από το καλοκαίρι να έχει εξασφαλίσει τις εγκρίσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤ.Α.Δ. και, το κυριότερο, του δημοτικού συμβουλίου. Η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο θεωρείται δεδομένη, αφού την ερχόμενη πενταετία θα διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών και θα μπορεί να υλοποιήσει την πολιτική του στον Δήμο.

-Ωστόσο, το ζήτημα της ακτής Καλαμίτσα προκάλεσε έντονη τριβή μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της λεγόμενης αντιπολίτευσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Και προβλέπουμε πως θα δημιουργήσει «αναστάτωση» και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αν ο Θόδ. Μουριάδης επιμείνει να διαπραγματευτεί με την ΕΤ.Α.Δ. θεωρώντας την «ιδιοκτήτρια» της ακτής, θα «εξεγείρει» την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Κατά την άποψη μας, δεν θα είναι παράλογη η αντίδραση αυτή. Ο Δήμος Καβάλας είχε την ευκαιρία να «κλείσει» το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Καλαμίτσας» και με δικαστική απόφαση, αλλά η διοίκηση του Θόδ. Μουριάδη πήγε εντελώς απροετοίμαστη στο πρώτο δικαστήριο και έχασε την δίκη! Κι όταν αποκαλύφθηκε, πως η «Καλαμίτσα» είναι εγγεγραμμένη στο εθνικό κτηματολόγιο υπέρ του Δήμου Καβάλας, η νυν δημοτική Αρχή δεν άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση!

-Δηλαδή, η διοίκηση Θόδ. Μουριάδη παρέδωσε «αμαχητί» την ακτή στην ΕΤ.Α.Δ., που δείχνει προκλητικά αδιάφορη έστω για την συντήρηση της «Καλαμίτσας». Όλα τα προηγούμενα έτη και μετά από την λήξη της συμφωνίας που έκανε ο αείμνηστος Λευτέρης Στολτίδης, το έτος 2015, εάν δεν ενδιαφερόταν ο Δήμος Καβάλας για την συντήρηση της παραλίας και των παλιών εγκαταστάσεων, η ακτή δεν θα ήταν προσβάσιμη για τους λουόμενους! Θα ήταν ένα όνειδος για την Καβάλα!

-Ο Θόδ. Μουριάδης, λοιπόν, θέλει να «χαρίσει» σε αυτή την ΕΤ.Α.Δ., ένα από τα «φιλέτα» της Καβάλας. Εμείς τον καλούμε να αλλάξει σκέψη και να διασώσει την «Καλαμίτσα» από μία εταιρεία που κάνει οικονομική διαχείριση των ακινήτων του ελληνικού δημοσίου. Έχει την ευκαιρία να αναθεωρήσει την εσφαλμένη άποψή του και να ζητήσει από το νέο δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία στήριξη, για να διεκδικήσει την κυριότητα της «Καλαμίτσας». Είμαστε βέβαιοι, πως θα έχει την αμέριστη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων και όλων των Καβαλιωτών. Θα μείνει και στην ιστορία, ότι ήταν ο δήμαρχος που απάλλαξε την ακτή «Καλαμίτσα» από την απαξιωτική στάση μιας εταιρείας που λειτουργεί ως «κτηματομεσίτης», για βάλει χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

-Θέλουμε να πιστεύουμε πως, η «σιγή ασυρμάτου» που επέβαλε ο δήμαρχος Καβάλας εδώ και αρκετό καιρό, για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν είναι κακός οιωνός. Εμείς θα επαγρυπνούμε και θα επανερχόμαστε στο θέμα, που απασχολεί όχι μόνο τους χρήστες της «Καλαμίτσας», αλλά και όλη την κοινωνία της Καβάλας. Η δημοτική Αρχή έχει τα νομικά όπλα και αν θέλει να τα χρησιμοποιήσει, θα πετύχει την νίκη. Δυστυχώς, δεν τα χρησιμοποιεί και το πρόβλημα γίνεται χρόνιο. Οποιαδήποτε συμφωνία γίνει με την ΕΤ.Α.Δ., για την ακτή Καλαμίτσα, είναι, εκτός από (οικονομικά) επιζήμια για τον Δήμο Καβάλας, παράνομη και ανήθικη!

-Η «Καλαμίτσα» πρέπει να αποδοθεί, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, στον Δήμο Καβάλας και η δημοτική Αρχή, έχοντας την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, να κάνει την απαραίτητη παρέμβαση, ώστε η πόλη να αποκτήσει μία ακτή που θα είναι στολίδι. Περιμένουμε από τους δημοτικούς συμβούλους που έκαναν «σημαία» το θέμα της «Καλαμίτσας», να ρωτήσουν τον δήμαρχο τι σκέφτεται να πράξει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.