-Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, έχει διεξάγει δεκάδες εκλογικές διαδικασίες σε κομματικό, εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Θεωρείται και είναι ιδιαίτερα έμπειρος στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Επομένως, η άποψη του πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους στις εκλογές. Ο Χαρ. Δράκος εκτίμησε, με βάση τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που γνωρίζει, ότι ο συνδυασμός που διοικεί τον Δήμο Καβάλας, με επικεφαλής τον Θόδωρο Μουριάδη, θα βρίσκεται στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών. Η εκτίμηση αυτή έχει λογική βάση και δεν χρειάζεται να το δείξει μία δημοσκόπηση.

-Ο εν ενεργεία πρωθυπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης και δήμαρχος, έχουν πάντα το προβάδισμα απέναντι στους άλλους υποψήφιους. Ακόμα κι αν έχουν υποστεί την λεγόμενη «φθορά» από την άσκηση της διοίκησης. Επίσης, ο «εν ενεργεία» διαθέτει έναν δυνατό μηχανισμό και μπορεί να ελέγξει το εκλογικό σώμα. Στον μηχανισμό αυτό περιλαμβάνονται και τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία στηρίζουν την εξουσία, είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Ακόμα, ο «εν ενεργεία» έχει δημιουργήσει το δικό του εκλογικό κοινό, το οποίο θα προσέλθει στην κάλπη, για να τον επανεκλέξει στην διοίκηση. Κι επειδή «είθισται» στις εκλογές, είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο, το ποσοστό αποχής να είναι (πολύ) υψηλότερο από το αντίστοιχο της συμμετοχής, ο κερδισμένος είναι εκείνος που έχει σταθερό κοινό ψηφοφόρων, έστω και μειοψηφία στο σύνολο των εγγεγραμμένων στον κατάλογο.

-Ο Θόδ. Μουριάδης έχει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα έναντι όλων των συνυποψήφιων του, που του δίνει προβάδισμα, ίσως όχι ασφαλές, αλλά ικανό, για να τον κάνει να αισιοδοξεί πως θα κερδίσει την δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Ωστόσο, από το σταθερό εκλογικό κοινό, που θα τον ψηφίσει και στις δύο Κυριακές, το μικρότερο ποσοστό θεωρεί πως έκανε σημαντικό έργο στον Δήμο Καβάλας. Το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι ψηφοφόροι που ευνοήθηκαν από την δημοτική Αρχή, ή προσδοκούν να ευνοηθούν εάν παραμείνει στην διοίκηση. Τα πράγματα είναι απλά. Εάν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες απέχουν από τις προσεχείς εκλογές, θα δώσουν την δυνατότητα στην μειοψηφία που δεν θέλει την αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου, να επιβάλλει την βούληση της.

-Είπε, ακόμα, ο Χαρ. Δράκος, ότι στον Δήμο Καβάλας η κεντροδεξιά έχει ποσοστό 60% και αυτή η μεγάλη μερίδα κινδυνεύει να μην εκπροσωπηθεί στην διοίκηση του Δήμου. Εκτός από την Νέα Δημοκρατία, που κατέκτησε την πρώτη θέση, θα εννοεί και τα κόμματα «Νίκη», «Ελληνική Λύση», «Σπαρτιάτες», που στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, μαζί με την Νέα Δημοκρατία, συγκέντρωσαν ποσοστό 59,05%. Ενώ το Πα.Σο.Κ., στο οποίο ανήκει ιδεολογικά ο Θόδ. Μουριάδης, ξεπέρασε το 12%. Εάν απέναντι στον Θόδ. Μουριάδη υπήρχε μόνο ένας συνδυασμός, η νίκη του θα ήταν συντριπτική στις 8 Οκτωβρίου 2023! Σίγουρα, ο Θόδ. Μουριάδης θα λάβει υψηλότερο ποσοστό από το 12% στον α΄ γύρο, αλλά το ποσοστό που θα έχει «μαξιλαράκι», δεν θα του φτάσει στον β΄ γύρο, για να επανεκλεγεί δήμαρχος. Εφόσον, οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες που θα κάνουν άλλη επιλογή προσώπου, θα είναι πολύ περισσότεροι από το σταθερό εκλογικό κοινό του νυν δημάρχου.

-Υ.Γ. Δεν χρειάζεται δημοσκόπηση, για να βγάλει το «ζευγάρι» των υποψηφίων δημάρχων στον β΄ γύρο των εκλογών. Ρωτήστε τον Θόδ. Μουριάδη ποιον δεν θέλει να έχει αντίπαλο και θα απαντήσει ευθέως! Μόνο έναν υποψήφιο φοβάται. Και είναι γένους θηλυκού!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ