Ο δήμαρχος καταδίκασε την βεβήλωση του μνημείου ολοκαυτώματος των Καβαλιωτών εβραίων

0

Το μνημείο των Καβαλιωτών εβραϊκής καταγωγής, που εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία στην διάρκεια του β΄ παγκοσμίου πολέμου, έγινε στόχος, πάλι, βανδαλισμού από άγνωστο άτομο, ή άγνωστα άτομα, που έριξε μπογιά πάνω στην μαρμάρινη πλάκα.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να καταδικάσω, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος των εβραίων της Καβάλας. Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια μισαλλοδοξίας και τυφλού φανατισμού. Όσοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης μας, αμφισβητώντας τις αρχές της ελευθερίας και της ειρηνικής συνύπαρξης λαών, πολιτισμών και θρησκειών, θα μας βρουν σταθερά και αταλάντευτα απέναντί τους. Ο Δήμος Καβάλας, με κάθε πρόσφορο μέσο και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θα διαφυλάξει την ιστορία και τις δημοκρατικές καταβολές του. Η Καβάλα, σε πείσμα κάποιων, ευτυχώς ελαχίστων, που έχουν οικοδομήσει την ύπαρξη τους στον αντισημιτισμό, θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.