-Είναι ζήτημα και ιδιαίτερα σοβαρό, η αντίληψη που έχει ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και ειδικά της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας. Ο Θόδ. Μουριάδης άσκησε την διοίκηση έχοντας την μειοψηφία (των εδρών) στο δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη θητεία. Και ασκεί την διοίκηση με την πλειοψηφία στην δεύτερη (συνεχόμενη) θητεία του. Η στάση του, ωστόσο, δεν άλλαξε. Τουναντίον, έγινε πιο αυταρχικός, πιο αλαζόνας και επιθετικός! Το τελευταίο «ξέσπασμα» στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2024, απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους και πολίτες, είναι ένα ακόμα δείγμα ασέβειας προς το ανώτερο συλλογικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς και αυτή η επίθεση του δημάρχου, προς δημοτικούς συμβούλους και πολίτες (σ.σ. τους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ), έγινε με την «κάλυψη» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, ο οποίος ως νέος και άπειρος στην θέση αυτή, δεν έχει καταλάβει πως ο δήμαρχος είναι «φιλοξενούμενος» στις συνεδριάσεις του οργάνου.

-Ο δήμαρχος θεωρεί το δημοτικό συμβούλιο το «εκτελεστικό όργανο» της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει όχι η δημοτική Αρχή, αλλά ο ίδιος! Και είναι προφανές, ότι έχει έλλειμμα συνεννόησης με τους συνεργάτες του. Πώς να εξηγήσουμε την άγνοια που δήλωσε στην τεχνική πρόταση που κατέθεσαν οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ, για να παραμείνει η πιάτσα στο κτήριο του Ο.Τ.Ε., αντί να μεταφερθεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Πως γνώριζαν την πρόταση οι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων και προσήλθαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «μελετημένοι»; Μάλιστα, ο δήμαρχος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και κάλεσε στο γραφείο του την μηχανικό που έκανε την πρόταση, για λογαριασμό των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ, για να ενημερωθεί! Δεν έπρεπε αυτή η συνάντηση να γίνει πριν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, Αλέξη Γούλα;

-Έχοντας άγνοια της εναλλακτικής τεχνικής πρότασης, ο δήμαρχος εκτέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ύψωσε τον τόνο της φωνής του, προκάλεσε τους συνομιλητές και τελικά, «έβαλε την ουρά στα σκέλια» αποσύροντας το θέμα! Δεν ήταν η πρώτη φορά στα πέντε έτη που διοικεί τον Δήμο Καβάλας. Είναι θέμα χαρακτήρα μάλλον. Ο σκοπός του δημάρχου ήταν να επιβάλλει την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την μεταφορά της πιάτσας ΤΑΞΙ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Δεν ήταν τυχαία η απόλυτη, έως αυταρχική, δήλωση που έκανε, ότι: «Μέσα στο πάρκο (σ.σ. δημοτικό κήπο) δεν πρόκειται να μπει αυτοκίνητο. Τελεία και παύλα! Η απόφαση είναι ειλημμένη. Τα ΤΑΞΙ θα πάνε μπροστά (στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου)». Ο «τσαμπουκάς» του δημάρχου δεν πέρασε και όταν παρενέβη η πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα, ώστε να συζητηθεί η λύση που κατέθεσαν οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ, ο δήμαρχος «μαλάκωσε», έγινε ξαφνικά διαλλακτικός και δέχτηκε να συζητήσει την εναλλακτική λύση!

-Επίσης, αναρωτιόμαστε εάν πριν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Θόδ. Μουριάδης συγκαλεί την δημοτική ομάδα για να συζητήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και όχι μόνο. Έχουμε σοβαρή αμφιβολία, ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας είναι ενημερωμένοι για τις θέσεις της δημοτικής Αρχής. Κατά την άποψη μας, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι οφείλουν να ενημερώνουν πρωτίστως τους δημοτικούς συμβούλους της λεγόμενης «συμπολίτευσης», για όλα τα ζητήματα που εισάγονται στο δημοτικό συμβούλιο. Αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης, πρέπει να αντιληφθούν πως έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ελέγχουν την διοίκηση του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ