Ο υποψήφιος βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφθηκε την Κεντρική Διεύθυνση του ΕΛ.Γ.Α. στην Αθήνα, όπου συζήτησε με τη γενική διευθύντρια, Χρυσούλα Γάσπαρη, για τη σφοδρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές: 1) σε 5000 περίπου στρέμματα ελαιώνων και αμπελώνων στις περιοχές Μυρτοφύτου, Φωλιάς, Ελευθερών, 2) σε 1000 περίπου στρέμματα ακτινιδίων, βερίκοκων και οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Νέστου. Όπως του ανακοινώθηκε, δύο κλιμάκια του ΕΛ.Γ.Α. θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές, με σκοπό να καταγράψουν τις ζημιές στα προστατευτικά δίχτυα και την καταστροφή στην παραγωγή.

Επίσης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την εναέρια αντιχαλαζική προστασία στο Νομό Καβάλας και πως μπορεί να επεκταθεί η χρήση των «κανονιών» που βρίσκονται στη Νέα Πέραμο. Τα κλιμάκια του ΕΛ.Γ.Α. θα καταγράψουν τις ζημιές, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Ο Γιάννης Πασχαλίδης στεκόταν ανέκαθεν και συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, που αγωνίζονται σκληρά, αλλά είναι εκτεθειμένοι σε πλείστους κινδύνους. Γι’ αυτό, η αποκατάσταση τους σε περίπτωση τέτοιου βαθμού ζημιάς αποτελεί μία εκ των προτεραιοτήτων του», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.