-Η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Καβάλας, ενόψει των δημοτικών εκλογών το 2028, θα διαρκέσει σε όλη την δημοτική περίοδο που διανύουμε! Για την ακρίβεια, η προεκλογική περίοδος δεν σταμάτησε στην διεξαγωγή των περασμένων εκλογών τον Οκτώβριο του 2023! Για ορισμένους υποψήφιους δημάρχους, όπως ο Γιάννης Εριφυλλίδης, η προετοιμασία άρχισε από την επόμενη ημέρα της δεύτερης Κυριακής των εκλογών.

-Κι επειδή ανέφερα τον Γιάννη Εριφυλλίδη, πέρα από την καθημερινή κριτική που ασκεί προς τον Θίοντορ, δήλωσε πως το 2028 θα είναι έτοιμος να «σπάσει το κατεστημένο»! Το «κατεστημένο» που στήριξε τον Θίοντορ και τον ανέδειξε νικητή των εκλογών για δεύτερη (συνεχόμενη) φορά.

-Το ίδιο προσπαθεί να κάνει ο Makis, από το 2014, αλλά «έσπασε τα μούτρα του» τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις! Η τελευταία, τον περασμένο Οκτώβριο, με αντίπαλο τον Θίοντορ, ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία. Και κατά την άποψη μου, καρντάσια, δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη. Ο Θίοντορ ήθελε μόνο έναν συνυποψήφιο, εάν περνούσε στον β΄ γύρο όπως αναμενόταν, για αντίπαλο. Κι αυτός ήταν ο Makis! Έτσι, θα διασφάλιζε το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των Καβαλιωτών. Και οι σύμβουλοι του «έπεσαν μέσα»! Το ποσοστό συμμετοχής στον β΄ γύρο των εκλογών στον Δήμο Καβάλας δεν ξεπέρασε το 38%. Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες που πήγαν ψηφίσουν για τον νέο δήμαρχο ήταν γύρω στους 25.000. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που δεν ψήφισαν τον Θίοντορ στον α΄ γύρο, δεν πήγαν να ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή, είτε γιατί θεώρησαν βέβαιο νικητή τον Θίοντορ, είτε γιατί δεν τους «ενέπνευσε» ο Makis.

-Όπως ο Makis, έτσι και ο Γιάννης Εριφυλλίδης, διατείνονται πως είναι ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Ωστόσο, αμφότεροι είχαν την στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Μάλιστα, η στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Εριφυλλίδη από τον (τοπικό) ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λειτούργησε ως «τροχοπέδη» για να καταλάβει την 2η θέση στον α΄ γύρο. Επίσης, απέτρεψε πολλούς ψηφοφόρους, που αναζητούσαν μία «φρέσκια» πρόταση, η συνεργασία με τον Βανζέλ. Αυτά ήταν τα μεγάλα στρατηγικά λάθη του Γιάννη.

-Αν θέλει να «σπάσει το κατεστημένο» και να αναδειχτεί πρώτος στις εκλογές του 2028, υπάρχει μία προϋπόθεση και είναι το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των δημοτών. Αλλιώς, θα αναγκαστεί να ζητήσει την στήριξη, ή έστω την ανοχή, του «κατεστημένου», για να διεκδικήσει την νίκη, όπως έκανε ο Makis τον Οκτώβριο του 2023. Αν κάνει τις ίδιες «συμμαχίες», ωστόσο, δεν θα προσελκύσει τους νέους ανθρώπους, που εκ φύσεως σιχαίνονται το «κατεστημένο»… και το «στημένο» παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ