-Το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και γενικότερα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» έχουν συνέχεια! Δεν σταμάτησαν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», με την νίκη που επιτεύχθηκε απέναντι στον Νέστο Χρυσούπολης. Στο πρωτάθλημα υπολείπονται τέσσερα παιχνίδια (δύο εντός και δύο εκτός έδρας), αφού την τελευταία αγωνιστική ημέρα (34η), η ομάδα της Καβάλας θα πάρει τρεις (ακόμα) βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί, μετά από την απόσυρση της Θύελλας Σαρακηνών, ή Κεραυνού Αγγελοχωρίου όπως αναφέρουν το σωματείο που δήλωσε αδυναμία να ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο. Ο Α.Ο.Κ., επίσης, βρίσκεται στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας. Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, μάλιστα, θα παίξει τον πρώτο ημιτελικό στο γήπεδο της πρωταθλήτριας ομάδας στην Α΄ κατηγορία, του Άρη Πηγών, η οποία θα διεκδικήσει και την άνοδο στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

-Επομένως, οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. πρέπει να λειτουργήσουν επαγγελματικά, αν και αγωνίζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία, ώστε να ολοκληρώσουν την περίοδο με «θετικό πρόσημο». Ασφαλώς η (πρόωρη) κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο είναι σημαντική επιτυχία, ωστόσο πρέπει να δείξουν εξίσου καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα υπόλοιπα (4) παιχνίδια και να διεκδικήσουν το τρόπαιο του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

-Αν και το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας δεν τελείωσε, μπορούμε να κάνουμε ένα σχόλιο για την πορεία του πρωταθλητή, πλέον, Α.Ο. «Καβάλα» σε αυτό. Στον α΄ γύρο, ο Α.Ο.Κ. έδειξε «ασυγκράτητος» Σε 17 παιχνίδια σημείωσε 15 νίκες και σκόραρε 48 τέρματα! Στον β΄ γύρο δείχνει η «ορμή» της ομάδας να έχει «φρενάρει». Σε 12 παιχνίδια έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες, ενώ σκόραρε 28 τέρματα. Υπάρχει, όμως, λογική εξήγηση για την επιθετική «κοιλιά», κυρίως, αφού η ομάδα έχει πετύχει το απόλυτο σε νίκες και βαθμούς, ενώ στην άμυνα επέτρεψε μόλις 2 τέρματα!

-Ο λόγος της μειωμένης επιθετικής παραγωγικότητας, αλλά και της αλλαγής που φαίνεται να έγινε στον τρόπο παιχνιδιού, είναι, καταρχάς, η αποχώρηση σημαντικών και έμπειρων ποδοσφαιριστών από το έμψυχο δυναμικό. Μη λησμονούμε ότι, ο Α.Ο.Κ. άρχισε το πρωτάθλημα με δύο πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές στην σύνθεση του, τον Σάββα Γκέντζογλου και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, οι οποίοι μπορούσαν να αγωνιστούν και σε ομάδες της Super League 2. Ο πρώτος, εκτός από την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική ικανότητα, έπαιξε και τον ρόλο του «ηγέτη» μέσα στα αποδυτήρια. «Ο Σάββας ήταν η κλώσα που μάζεψε κοντά της τα κλωσόπουλα», είπε, χαρακτηριστικά, ο προπονητής, Τιμόθεος (Τίμος) Καβακάς, ενώ συμπλήρωσε πως ο Α.Ο.Κ. «χτίστηκε» με τον Σ. Γκέντζογλου ως «ακρογωνιαίο λίθο» και θεωρώντας ότι θα παραμείνει έως την λήξη της περιόδου.

-Με την αποχώρηση του Σάββα, ο προπονητής και οι διοικούντες έφεραν στην ομάδα τον Τάσο Λαγό και τον Νέτι Μέτσε, ενώ τον «ρόλο» του Σ. Γκέντζογλου ανέλαβε, μέσα στο γήπεδο, ο Λάζαρος Τζελίδης. Στην πορεία, ωστόσο, προέκυψαν τα προβλήματα με την υγεία ορισμένων ποδοσφαιριστών, τους οποίους ανέφερε ο Τ. Καβακάς στην δήλωση που έκανε μετά από το παιχνίδι με τον Νέστο Χρυσούπολης. Τους τελευταίους δύο μήνες, είπε, ο Λ. Τζελίδης δεν προπονείται κανονικά και αγωνίζεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο β΄ ημίχρονο των παιχνιδιών. Επίσης, ο κλασικός κεντρικός επιθετικός και πρώτος σκόρερ του Α.Ο.Κ. στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, Κοσμάς Γκέκας, έχασε αρκετές προπονήσεις τις προηγούμενες εβδομάδες.

-Ο Α.Ο.Κ. προσπαθεί να διαχειριστεί τα προβλήματα αυτά, συγχρόνως να διατηρήσει το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού, την πιεστική άμυνα και το κυριότερο, να παίρνει τα (νικηφόρα) αποτελέσματα, απέναντι σε ομάδες που έχουν «διαβάσει» το «στιλ» παιχνιδιού του Α.Ο.Κ. και είναι «υποψιασμένες» τι θα αντιμετωπίσουν. Στην συγκυρία των τραυματισμών ήρθαν τα δύσκολα παιχνίδια στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, στην Δράμα με την Δόξα και την περασμένη Κυριακή στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Νέστο Χρυσούπολης. Και στα τρία, ο Α.Ο.Κ. νίκησε με το ίδιο σκορ (1-0) κάνοντας πολύ καλή διαχείριση και δείχνοντας την ανωτερότητα του.

-Υ.Γ. Με τον Σ. Γκέντζογλου στην ομάδα και με υγιείς τους ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε, δεν αποκλείεται ο Α.Ο.Κ. να «περνούσε σαν σίφουνας» από την Κομοτηνή, την Δράμα και να «κατατρόπωνε» τον Νέστο στην Καβάλα. Στο παιχνίδι του α΄ γύρου, άλλωστε, νίκησε με σκορ 3-0!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ