Όταν κερδίζεις σε μία αγωνιστική περίοδο τον μεγάλο αντίπαλο στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος τέσσερις φορές δικαίως είσαι ο πρωταθλητής! Ο Αστέρας Καβάλας επικράτησε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων των Ικάρων Σερρών με σκορ 64-63 και κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρών στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης! Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα του «τελικού» πρωταθλήματος. Στην λήξη του α΄ ημιχρόνου και της 3ης περιόδου, η ομάδα των Ικάρων είχε το προβάδισμα με 32-30 και 44-43. Η «μάχη» συνεχίστηκε στην 4η περίοδο, χωρίς να αναδειχτεί νικήτρια ομάδα (59-59). Έτσι, ο πρωταθλητής αναδείχτηκε στην (πεντάλεπτη) παράταση και ήταν ο Αστέρας Καβάλας! Να σημειωθεί πως ήταν το τρίτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που έληξε με διαφορά ενός πόντου. Ο «Αστέρας» νίκησε στις Σέρρες δύο φορές με σκορ 45-44 στα πλέι οφ και 65-64 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Πέτυχε μία ακόμα νίκη στα Ποταμούδια με σκορ 71-66 την 4η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος.

Με την άνοδο του «Αστέρα» στην National League 2, η Καβάλα θα έχει τρία σωματεία στο πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025. Την Αγία Βαρβάρα που παρέμεινε, τον «Αστέρα» που ανήλθε και την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, που υποβιβάστηκε από την National League 1.

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα των πλέι οφ θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Αστέρας Καβάλας-Ηράκλεια και Ίκαροι Σερρών-Άτλας Κομοτηνής. Η Ηράκλεια, επίσης, νίκησε τον Άτλαντα Κομοτηνής με σκορ 77-69 και η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Αστέρας Καβάλας 9 βαθμοί, Ίκαροι Σερρών 8, Άτλας Κομοτηνής 7, Ηράκλεια 6.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ