-Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος γνωρίζει, όσο κανείς άλλος, τα εσωκομματικά πράγματα στην Νέα Δημοκρατία. Είναι «παλιά καραβάνα», όπως λένε στην στρατιωτική «αργκό» και η άποψη του (θα) έχει, πάντα, ενδιαφέρον. Σχολιάζοντας την πρόσφατη απομάκρυνση από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά είπε ότι: «Η διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, δεν ήταν η διαγραφή ενός απλού προσώπου. Ήταν διαγραφή ενός πρώην προέδρου, ενός πρώην πρωθυπουργού, που, ούτως, ή άλλως, έχει την ιστορία του στην Νέα Δημοκρατία». Και πρόσθεσε πως η αποπομπή, ουσιαστικά, του Αντ. Σαμαρά, είναι μία κίνηση υψηλού (πολιτικού) ρίσκου.

-Εμείς θεωρούμε, συμφωνώντας με την αρχική τοποθέτηση του Μπάμπη Δράκου, πως ο εξοστρακισμός του Αντ. Σαμαρά, είναι μία κίνηση που δείχνει την μεγάλη πολιτική ανασφάλεια, ακόμα και τον πανικό, που διακατέχει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας (και πρωθυπουργό της Ελλάδας), Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από την μεγάλη ανατροπή που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με την εκλογή στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Η νίκη (επιβλητική επικράτηση) του Ντ. Τραμπ «δείχνει τον δρόμο» στους λαούς που αισθάνονται καταπιεσμένοι από τις πολιτικές που εφαρμόζουν, με στυγνότητα, συγκεκριμένες δυνάμεις της ελίτ. Και ότι υπάρχει διέξοδος στα ολιγαρχικά καθεστώτα! Πράγματι, οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν τον χειρότερο δυνάστη, με την μαζική συμμετοχή στις εκλογές. Ενώ απέχοντας, η καταδυνάστευση των κοινωνιών συνεχίζεται.

-Η Νέα Δημοκρατία, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής του Κυρ. Μητσοτάκη, βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Η εκλογή του Ντ. Τραμπ, πιστεύουμε, είναι ο καταλύτης για το μέλλον του κόμματος και του νυν προέδρου του. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, πλέον, γνωρίζει ότι μπορεί να ηττηθεί στις εκλογές! Η ήττα αυτή, όταν έρθει, θα σηματοδοτήσει την καθαίρεση από την «αρχηγία» και την ανάδειξη νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία. Σήμερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν μέσα στο κόμμα. Παραμένει πρωθυπουργός της χώρας. Το βράδυ των εθνικών εκλογών, εφόσον ηττηθεί, θα πάψει να είναι πρωθυπουργός και θα θεωρείται ο ηττημένος αρχηγός κόμματος.

-Το ανησυχητικό είναι, για την Νέα Δημοκρατία, ότι θα φτάσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις την συνεχή πτώση, που την «σταθεροποιεί» κάτω από το 30%, προσπαθώντας να διαχειριστεί την μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια, που εκδηλώθηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές, αλλά και «λαβωμένη» στο εσωτερικό της, αφού έχει μία σοβαρή διαγραφή στελέχους της. Όχι οποιουδήποτε στελέχους, αλλά ενός πρώην προέδρου και ενός πρώην πρωθυπουργού. Η διαγραφή του Αντ. Σαμαρά φαίνεται σήμερα ως «επίδειξη δύναμης» από τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά «σε βάθος χρόνου» θα γίνει έντονο «στίγμα» για εκείνον και το κόμμα. Μάλιστα, αν συνδυαστεί με την ήττα, η κριτική θα είναι οξύτατη. Όσοι και όσες, στελέχη και οπαδοί, διαφωνούν με την αποπομπή του Αντ. Σαμαρά, χωρίς να εκφράζονται σήμερα ανοιχτά, να είστε σίγουροι πως θα το κάνουν μετά από την πιθανή εκλογική ήττα. Δηλαδή, θα «περιμένουν στην γωνία» τον Κυρ. Μητσοτάκη, για να τον «καταχεριάσουν» (πολιτικά).

-Θα υπάρξουν, βεβαίως κι εκείνοι που θα κάνουν επιλογή στις εκλογές. Διότι, μέσα στην Νέα Δημοκρατία εκτός από στελέχη που συμπαθούν τον Αντ. Σαμαρά, υπάρχουν και ψηφοφόροι που θα αποστασιοποιηθούν. Οι ψηφοφόροι, είτε θα απέχουν από τις επόμενες εθνικές εκλογές, είτε θα επιλέξουν κάποιο άλλο κόμμα. Θεωρούμε πως δεν ενδιαφέρει, πλέον, τον Αντ. Σαμαρά να δημιουργήσει νέο κομματικό Οργανισμό. Το έπραξε, με την ίδρυση του κόμματος της «Πολιτικής Άνοιξης» την μακρινή δεκαετία του 1990 (σ.σ. μετά από την πρώτη αποπομπή του από την Νέα Δημοκρατία και από αρχηγό που λεγόταν Μητσοτάκης, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) και δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Γιατί να υποβληθεί στην ίδια ψυχοφθόρα και οικονομικά απαιτητική διαδικασία; Έχοντας ξεπεράσει το 70ο έτος της ηλικίας του (είναι γεννηθείς το έτος 1951).

-Μπορεί, όμως, να στηρίξει (φανερά, ή εμμέσως) ένα άλλο κόμμα «στέλνοντας μήνυμα» προς τους προσωπικούς υποστηρικτές του. Δεν θα είναι σίγουρα, το Πα.Σο.Κ., που έχει καθηλωθεί κάτω από το 20%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που παραπαίει και οδηγείται προς την διάλυση, ούτε το νέο κόμμα που θα ιδρύσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Θα είναι ένα κόμμα, το οποίο βρίσκεται «δεξιότερα» της Νέας Δημοκρατίας του Κυρ. Μητσοτάκη. Και δεν εννοούμε την «Ελληνική Λύση», του Κυριάκου Βελόπουλου, που είναι η χείριστη έκδοση της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς», αλλά ούτε το κόμμα της «Νίκης», το οποίο συρρικνώνεται δημοσκοπικά. Είναι το κόμμα, που εκφράστηκε θετικά να τον στηρίξει, αν αποφασίσει να γίνει πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ