Πλήθος επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται για τις ομορφιές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επισκέφτηκαν το περίπτερο των Δήμων Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου, Νέστου και του Επιμελητηρίου Καβάλας στην διεθνή έκθεση τουρισμού TTR BUCHAREST, που πραγματοποιήθηκε 15-18 Φεβρουαρίου 2024, στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo στο Βουκουρέστι. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από το εδικό υλικό που υπήρχε στο περίπτερο και από τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων, ενώ έγιναν συναντήσεις με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων με τις ρουμανικές.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, τόνισε την σπουδαιότητα των ρουμάνων τουριστών σε συνεντεύξεις Τύπου που δόθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης, ενώ επεσήμανε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, για την βελτίωση των υποδομών στους συνοριακούς σταθμούς.

Επίσης, η Υπηρεσία Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας, που συμμετείχε με δικό της περίπτερο και ο προϊστάμενος, Γεώργιος Σταφυλάκης, διοργάνωσαν δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Ρουμανία και άλλες χώρες. Ήταν ένα επιχειρηματικό γεγονός, που κατέστησε την Ελλάδα σημείο ενδιαφέροντος. Η Ρουμανία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρο της Ελλάδας και η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επενδυτές στην Ρουμανία. Στο πλαίσιο αυτής της στενής συνεργασίας, έχει ιδρυθεί το Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο. Στο Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ρουμανία και εκθέτες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Ευαγγελία (Λιλή) Γραμματίκα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν συναντήσεις μεταξύ στελεχών του Επιμελητηρίου Καβάλας και Οργανισμών, μελών του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης της επιχειρηματικότητας (Enterprise Europe Network).

Tο Επιμελητήριο Καβάλας εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος Μ. Δέμπας, ο υπεύθυνος Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) Ιωάννης Κούτρας, η διευθύντρια Σούζη Μαυρομμάτη, ο Γεώργιος Φραγκιόγλου, μέλος του τουριστικού τμήματος, ενώ παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης και αντιδήμαρχοι των Δήμων Νέστου, Παγγαίου, Καβάλας, ο εκπρόσωπος ενοικιαζόμενων δωματίων Θάσου Δημήτριος Παπαμάρκου και από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ