-Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συν τοις άλλοις, καρντάσια, έκανε μεγάλη ζημιά στα κόμματα εκτός του κοινοβουλευτικού τόξου, τα οποία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές συγκέντρωσαν ένα αξιόλογο ποσοστό 16%. Αυτό το ποσοστό πρέπει να μειωθεί στις επόμενες εκλογές, αλλά όχι έτσι όπως το εννοούν, το σχεδιάζουν και το επιθυμούν οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις. Δηλαδή, μη ψηφίζοντας οι πολίτες τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα, ώστε κανένα από αυτά να μην υπερβεί το «κατώφλι» του 3%.

-Ο αριθμός των κομμάτων στην Βουλή των Ελλήνων, πρέπει να είναι μικρότερος από πέντε, γιατί έτσι θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, από την Νέα Δημοκρατία που είναι το μεγάλο φαβορί. Τα υπόλοιπα τέσσερα, ή τρία κόμματα, θα είναι μία ανίσχυρη «αντιπολίτευση», που θα μαστίζεται από εσωτερικά προβλήματα και θα κινδυνεύει με διάλυση! Με μία τέτοια (ανύπαρκτη) «αντιπολίτευση», η κυβέρνηση θα «αλωνίσει» και ο ελληνικός λαός θα ζήσει περισσότερο αυταρχισμό από την περασμένη τετραετία. Γιατί, μετά το καρότο έρχεται το μαστίγιο!

-Είναι ανάγκη, επομένως, αυτό το 16% των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, να αποκτήσει μία ενιαία πολιτική ταυτότητα και να γίνει η δύναμη, που θα βάλει τέλος στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο στην Ελλάδα. Κατανοώ ότι είναι πολύ δύσκολο, έως και ουτοπικό, να δημιουργηθεί κάτι ενιαίο από αυτό το μεγάλο μωσαϊκό κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.

-Και γίνεται πιο δύσκολο το εγχείρημα, μετά από την (παταγώδη) αποτυχία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Από κόμμα του 3%, πάνω-κάτω, κατάφερε να κυβερνήσει την Ελλάδα, γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πίστεψαν πως υπάρχει ένας άλλος «πόλος εξουσίας», εκτός από τα πανίσχυρα κόμματα, στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, του Πα.Σο.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε την μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν είχε την πολιτική στόφα του κόμματος εξουσίας. Απογοήτευσε οικτρά τον ελληνικό λαό, που επέστρεψε, με μισή καρδιά, στις παραδοσιακές επιλογές.

-Πλέον, οι πολίτες είναι πολύ επιφυλακτικοί προς τους «μικρούς» και προτιμούν το λιγότερο κακό από την ανασφάλεια για το μέλλον τους. Στις 25 Ιουνίου 2023, είναι η τελευταία ευκαιρία, για να ραγίσει και να σπάσει το γυαλί της μεταπολιτευτικής κουλτούρας. Όσες περισσότερες «φωνές» θα βρίσκονται στο Κοινοβούλιο τόσο το καλύτερο για την δημοκρατία και την κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ