Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Παγγαίου θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, από τα εργαστήρια δεξιοτήτων

0

Η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης ΠΕ 70 της 2ης και 3ης Περιφέρειας Καβάλας, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Δήμου Παγγαίου, με την αρωγή και στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη και του Δήμου Παγγαίου, διοργανώνουν το 1ο μαθητικό συνέδριο με τίτλο: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους από τα εργαστήρια δεξιοτήτων». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, το διήμερο Τετάρτη 31 Μαΐου και Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023.

Βασική επιδίωξη του συνεδρίου είναι, η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών των μαθητικών τμημάτων, κυρίως της ΣΤ΄ τάξης, που εκπονηθήκαν κατά την διάρκεια της σχολικής περιόδου 2022-2023, στο πλαίσιο του μαθήματος των «Εργαστηρίων δεξιοτήτων». Στο συνέδριο έχει δικαίωμα συμμετοχής αντιπροσωπευτικά ένα τμήμα από κάθε σχολείο του Δήμου Παγγαίου, υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους.

Θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν, θα αφορούν την υγεία (διατροφή, αυτομέριμνα, οδική ασφάλεια), την ψυχική και συναισθηματική υγεία, το περιβάλλον, την παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία, την εκπαιδευτική ρομποτική και την γνωριμία με επαγγέλματα, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα υλοποιηθούν παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως παρουσίαση θεατρικής παράστασης με τίτλο: «Πινόκιο», από μαθητές της Δ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Ποδοχωρίου, απαγγελία τραγουδιών, από χορωδία μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Ελευθερούπολης, επίδειξη εικαστικών δημιουργιών, από συμμετέχοντες μαθητές σχολείων του Δήμου Παγγαίου, κ.α. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, στέκονται αρωγοί σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία πολιτισμικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προς όφελος των συμπολιτών και των νέων του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ