Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν ο πρόεδρος, Μάρκος Δέμπας και ο υπεύθυνος του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) του Επιμελητηρίου Καβάλας, Ιωάννης Κούτρας, για να συμμετέχουν στο 6ο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιχειρήσεων των Επιμελητηρίων, το οποίο παρακολούθησαν 670 σύνεδροι απ’ όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χώρες που βρίσκονται σε σύνδεση με την Ε.E.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν στις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς σχετικά με το ανθρώπινο κεφάλαιο, την ενεργειακή κρίση και τις βιώσιμες λύσεις, καθώς και την θωράκιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την πλήρη και ενιαία άρση των εμποδίων στην μετακίνηση εμπορευμάτων. Πλήθος ευρωπαίων επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, σχεδόν από κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατέθεσαν τις απόψεις και τις ιδέες τους για όλα τα ζητήματα. Σε αυτή την δύσκολη γεωπολιτική συνθήκη, η αισιοδοξία όλων επιβεβαιώθηκε, καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται και απαντούν στις προκλήσεις, ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικές. «Μετά από τρία, ή τέσσερα χρόνια απίστευτα δύσκολων συνθηκών, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να επιτρέψουν στους επιχειρηματίες της Ευρώπης να προχωρήσουν από την επιβίωση, στην επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Eurochambres, Vladimir Dlouhy.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.), Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε: «Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κρατών μελών, προκειμένου να γίνουν εξωστρεφείς, ή να ενδυναμώσουν την εξωστρέφειά τους χρειάζονται, μεταξύ άλλων, πρόσβαση σε στρατηγική πληροφόρηση, κατάρτιση και δικτύωση μέσα από B2B και B2G συναντήσεις στο εξωτερικό, μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και εκσυγχρονισμό των εργαλείων προώθησης και χρηματοδότησης εξαγωγών και υποστήριξη για την επίλυση καθημερινών διαδικαστικών προβλημάτων, όπως η έκδοση visa. Η τεράστια εκπροσώπηση επιχειρήσεων και οι τοποθετήσεις για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η βιωσιμότητα και η ενεργειακή κρίση, καθώς και οι ελλείψεις και η ανάγκη αναβάθμισης του εργατικού δυναμικού, ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμες για όλους. Επιστρέφουμε στις πατρίδες μας σοφότεροι. Κρατάμε αυτή την φράση «από την επιβίωση, στην επιτυχία για όλους του ευρωπαίους επιχειρηματίες» και προχωράμε μπροστά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ