Να γίνουν παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διδασκαλίας και θα αναβαθμίσουν το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Καλλιράχης, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», από την δημοτική Αρχή του Δήμου Θάσου.

Στην επιστολή που έστειλαν αναφέρουν τα ακόλουθα: «Η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων είναι διαχρονική απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Η αδιαμαρτύρητη αποδοχή, εκ μέρους της τοπικής διοίκησης, της ευθύνης για τις κτηριακές ανάγκες των σχολείων, έχουν φέρει σε σοβαρό αδιέξοδο και τα σχολεία της Θάσου, όπου η πλειοψηφία τους στεγάζεται σε υπέργηρα κτήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΕΠΑ.Λ. της Καλλιράχης, όπου στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο της Σκάλας, με την προσθήκη δύο κοντέινερ. Στο σχολείο φοιτούν 44 παιδιά, ενώ άλλα 29 πηγαίνουν στο ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης, διότι δεν υπάρχουν οι τομείς και οι κατευθύνσεις για να καλύψουν τις επαγγελματικές ανάγκες των μαθητών. Αυτή την στιγμή, λειτουργεί μόνο η κατεύθυνση οικονομίας και διοίκησης, ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί και ο τομέας Γεωπονίας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από 11 καθηγητές, από τους οποίους οι δύο απασχολούνται εξολοκλήρου στο ΕΠΑ.Λ., ενώ οι 9 είναι αναπληρωτές. Παρά τις δυσκολίες, τα ποσοστά επιτυχίας είναι αξιοζήλευτα. Ζητάμε από την δημοτική Αρχή:

-Να διαμορφωθούν τα ταβάνια σε χαμηλότερο ύψος στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου, καθώς ο αντίλαλος δεν βοηθάει καθόλου την διδασκαλία και καθιστά δύσκολη την θέρμανση του κτιρίου κατά τους χειμερινούς μήνες.

-Να αλλάξουν όλα τα νότια κουφώματα, καθώς λόγω παλαιότητας δεν μονώνουν τους χώρους του σχολείου.

-Να αλλαχτεί η κεντρική πόρτα, για την ασφάλεια του κτηρίου.

-Να συντηρηθεί η περίφραξη από την πλευρά του περιφερειακού δρόμου.

-Να κατασκευαστεί πάγκος για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

-Να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας κυλικείου.

Και το κυριότερο, να προχωρήσει σε επέκταση των δυνατοτήτων του σχολείου σε τομείς και κατευθύνσεις, με παρέμβαση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο για καινούργιες αίθουσες και εργαστήρια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ