Τρία σημαντικά ζητήματα περιλαμβάνει το πρώτο δελτίο Τύπου της παράταξης «Ξεκινάμε», με επικεφαλής την Μαρία Βαρύτη, για την λογοδοσία της δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου. Πρόκειται για τα ζητήματα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, των Χ.Α.Δ.Α. (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) και της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου, θέσαμε ως παράταξη κρίσιμα και καυτά ερωτήματα. Ορισμένα εξ αυτών αφορούσαν τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στον Δήμο μας, τις παράνομες χωματερές, ένα διαχρονικό πρόβλημα για το περιβάλλον και την αντιπλημμυρική προστασία.

Αδέσποτα

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ανέφερε ότι, στον Δήμο Παγγαίου αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 αδέσποτα σκυλιά! Μας ενημέρωσαν ότι, από το 2014 γίνονται στειρώσεις, μεταξύ των οποίων και δύο ομαδικές. Ωστόσο, από αριθμούς δεν ανέφεραν κανέναν.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

-Πόσα ζώα έχουν συνολικά στειρωθεί;

-Πόσα ζώα αφορούσαν οι δύο (2) ομαδικές στειρώσεις και πόσα από τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στον Δήμο Παγγαίου είναι στειρωμένα, σημασμένα και εμβολιασμένα;

-Πόσα από τα αδέσποτα ζώα έχουν υιοθετηθεί και ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων στον Δήμο Παγγαίου;

Προφανώς, οι αριθμοί δεν είναι τόσο εντυπωσιακοί για να τους αναφέρουν!

Παράνομες χωματερές

Ένα διαχρονικό πρόβλημα για την διοίκηση Αναστασιάδη, η οποία βρέθηκε και νομικά υπόλογη στο παρελθόν. Το μόνο που τόνισε ο δήμαρχος, είναι ότι δεν δημιουργεί ο Δήμος με τις Υπηρεσίες του τις παράνομες χωματερές! Αλίμονο, αν οι παράνομες χωματερές λειτουργούν το 2024 με πρωτοβουλία του Δήμου! Ωστόσο, δεν αντιλαμβάνονται ότι και η ανοχή του Δήμου και των αρμόδιων Υπηρεσιών, η ανοχή των τοπικών συμβουλίων, ή και η αδιαφορία, ή αργοπορία τους στον καθαρισμό των χωματερών και στην εποπτεία των χώρων, ή την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών, συνιστούν ουσιαστικά δημιουργία των παράνομων χωματερών με πρωτοβουλία του ίδιου του Δήμου! Αγνοούν ότι, πολλές φορές, η παράλειψη ενέργειας, συνιστά πράξη!

Αντιπλημμυρική προστασία

Εύλογη είναι η ανησυχία μας, σχετικά με την προστασία τόσο των δημοτών μας, όσο και των περιουσιών τους. Η διοίκηση και ο δήμαρχος το μόνο που είχαν να πουν, είναι ότι τα ρέματα ανήκουν στην Περιφέρεια και όχι στην αρμοδιότητα του Δήμου. Όμως, αυτή τους την αποστροφή την αναίρεσαν αμέσως, αναφέροντας ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Δήμος πήρε την πρωτοβουλία (και καλώς έπραξε) και καθάρισε ορισμένα ρέματα. Το ζήτημα είναι, με ποιό κριτήριο επιλέγονται τα ρέματα που καθαρίζονται. Γιατί δεν καθαρίζονται όλα τα ρέματα; Ποιές ενέργειες έχουν γίνει, ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει στον καθαρισμό των ρεμάτων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους; Για τα άλλα θέματα της λογοδοσίας θα επανέλθουμε!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ