Μαρία Βαρύτη: «Κύριε δήμαρχε, αναβαθμίσατε τον κύριο Γρηγοριάδη σε αντιδήμαρχο οικονομικών, ως επιβράβευση για την διαχείριση του στην Δ.Ε.Υ.Α.Α.;»

0

Μόνο αισιοδοξία δεν δίνει, όπως υποστηρίζει η Μαρία Βαρύτη, η οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου. Η δημοτική σύμβουλος Δήμου Παγγαίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ξεκινάμε» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Τον Μάιο του 2020, η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., με πρόεδρο τον Πάρη Γρηγοριάδη, πήρε απόφαση για χορήγηση δανείου ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ, με δέσμευση για την παρακράτησή του από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) που εισπράττει κάθε μήνα ο Δήμος Παγγαίου. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο χωρίς δυσκολία. Τότε, η παράταξη «Σωστή Επιλογή», με επικεφαλής τον κύριο Μπαταλογιάννη, είχε εκφράσει έντονα τις ανησυχίες της, για την δεινή οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Τον Σεπτέμβρη του 2022 τόσο ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Μποσμπότης, πανηγύριζαν για το ότι, ο Δήμος Παγγαίου εξασφάλισε μαμούθ χρηματοδότηση ποσού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου προς την Δ.Ε.Η. Μάλιστα, ο κύριος Μποσμπότης τόνιζε σε δηλώσεις του, ότι: «…με την συγκεκριμένη επιχορήγηση, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου αποπληρώνει πλήρως τις οφειλές της προς την Δ.Ε.Η. και με αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον». Τον Οκτώβριο του 2023, ο δημοτικός σύμβουλος μας, Ανέστης Τσαβδαρίδης, υποβάλλει έγγραφο αίτημα στην Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, για χορήγηση των οικονομικών στοιχείων της. Μετά από πολλές προσπάθειες και ερωτήματα και με καθυστέρηση 4 μηνών(!), πήραμε απάντηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου. Τα στοιχεία αποκαλυπτικά:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Δ.Ε.Υ.Α.Α. ΠΑΓΓΑΙΟΥ (ημερομηνία 31/10/2023)

Υποχρεώσεις προς την Δ.Ε.Η. 7.222.357 ευρώ

Υποχρεώσεις προς προμηθευτές 462.629,77 ευρώ

Υπόλοιπα πελατών 5.039.652,31 ευρώ

Ταμειακό υπόλοιπο 528.313,30 ευρώ (31/10/2023)

Με άλλα λόγια, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου χρωστούσε στην Δ.Ε.Η. στις 31/10/2023, το ιλιγγιώδες ποσό των 7.222.357 ευρώ. Την ίδια ημερομηνία, οι οφειλές πελατών (καταναλωτών) της Δημοτικής Επιχείρησης, υπό την προεδρία του Πάρη Γρηγοριάδη, ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης που «ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον»; Κύριε δήμαρχε, αναβαθμίσατε τον κύριο Γρηγοριάδη σε αντιδήμαρχο οικονομικών, ως επιβράβευση για την διαχείριση του στην Δ.Ε.Υ.Α.Α.;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ