Η αναφορά του δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, στην αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου, προκάλεσε τον αρνητικό σχολιασμό από την δημοτική σύμβουλο και επικεφαλής του συνδυασμού «Ξεκινάμε», Μαρία Βαρύτη, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με προσοχή διάβασα την ανάρτηση του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, όπου κομπάζει για το success story που έχει καταφέρει στον Δήμο μας, με αφορμή το γεγονός ότι το Πολεοδομικό Γραφείο Παγγαίου εκδίδει οικοδομικές άδειες που το κατατάσσουν στα δέκα πρώτα της χώρας μας! Ναι, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, παραβλέποντας το γεγονός ότι, οι οικοδομικές άδειες αφορούν αποκλειστικά οικιστικά συγκροτήματα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας. Για μία ακόμα φορά, να σημειώσουμε ότι στον Δήμο Παγγαίου υπάρχουν και οι ορεινοί οικισμοί μας, που βιώνουν την εικόνα της υπανάπτυξης, των ξεχαρβαλωμένων δικτύων (οδικών, αγροτικών, ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και του δημοτικού φωτισμού) και της εγκατάλειψης. Μια κι εμείς δεν ζούμε σε άλλο Δήμο, να επισημάνουμε ότι, θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον στο παραλιακό μέτωπο και στους οικισμούς που βιώνουν μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα, να είχαμε μία καλύτερη εικόνα.

Τα λιμάνια της Νέας Ηρακλείτσας, της Νέας Περάμου, το καταφύγιο της Κάρυανης, με ευθύνη και του Δήμου, εμφανίζουν μία τριτοκοσμική εικόνα, που δεν συνάδει με το τουριστικό προφίλ, που υποτίθεται ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε. Η δημοτική οδοποιία είναι σε κακό χάλι και για να το διαπιστώσει κανείς, δεν χρειάζεται παρά μία γρήγορη ματιά στον οικισμό «Σαράντα» στην Νέα Ηρακλείτσα, στην περιοχή «Κορέλκο» στην Νέα Πέραμο, στην παραλία Οφρυνίου, στην παραλία Κάρυανης κ.λπ. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η καθημερινή γκρίνια των κατοίκων το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά.

Ο βιολογικός των Ελευθερών έπρεπε, εδώ και χρόνια, να αναβαθμιστεί, η μυρωδιά έντονη, γνωστή στους κατοίκους. Ο βιολογικός του Ορφανού, που δημοπρατήθηκε εδώ και δέκα χρόνια, ακόμα δεν ολοκληρώθηκε! Η ύδρευση, η αποχέτευση, η καθαριότητα και ο δημοτικός φωτισμός, προβληματικά και με καθημερινά προβλήματα. Οι ντουζιέρες στην Νέα Πέραμο κλειστές, οι διακοπές στην παροχή νερού και οι βλάβες συνεχείς. Είναι η καθημερινότητα των κατοίκων!

Αυτό, λοιπόν, το success story βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου και έχει την υπογραφή του επί δέκα χρόνια δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη! Κι επειδή μπορεί κάποιοι «να μας κουνήσουν το δάχτυλο» για την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής του Παγγαίου, θα τους θυμίσουμε ότι, η ανάπτυξη αρχίζει από τις υποδομές και όχι από τις οικοδομές! Για να πετύχεις την ποιοτική και με διάρκεια αναβάθμιση μιας περιοχής κι ενός Δήμου, πρέπει να αφήσεις τα παχιά λόγια και να δείξεις ΕΡΓΑ!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ