Για την ακύρωση των σχολικών εκδρομών των δημοτικών σχολείων, η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων μαθητών των σχολείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες των μαζικών ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών δεκάδων δημοτικών σχολείων της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εξαιτίας της μη ύπαρξης στα λεωφορεία ειδικών καθισμάτων για τα παιδιά που είναι κάτω από 1,5 μέτρο ύψος και κάτω από 36 κιλά βάρος. Οι ακυρώσεις γίνονται, πραγματικά, στο παρά πέντε, από μία εβδομάδα έως και μία μέρα πριν από την εκδρομή. Η αγανάκτηση σε γονείς και παιδιά ξεχειλίζει και είναι απολύτως δικαιολογημένη!

Τα οφέλη των σχολικών εκδρομών είναι κατανοητά και αδιαμφισβήτητα απ’ όλους. Οι σχολικές εκδρομές, είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συνδέονται με την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μαθητών, εμπλουτίζουν συνολικά την σχολική ζωή, είναι πεδίο κοινωνικοποίησης των μαθητών και εμβάθυνσης των μαθητικών λειτουργιών. Και πάντα αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική και όμορφη πηγή των νεανικών αναμνήσεων. Επιπλέον, να συνυπολογίσουμε ότι τα παιδιά αποκλείστηκαν για πάνω από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας από κάθε ψυχαγωγική δράση.

Η ασφάλεια των παιδιών κατά τις μετακινήσεις τους, είναι επίσης αδιαμφισβήτητηκαι έχει εκφραστεί αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ στις 17/3/2023. Οι γονείς έχουμε γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Υπουργείων (παιδείας, μεταφορών, προστασίας του πολίτη) και των Υπηρεσιών τους, προσπαθώντας να καταλάβουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στην σχολική εκδρομή και κυρίως ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ικανοποίησή τους! Καλούμε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς, να βρουν ΑΜΕΣΑ λύση, ώστε να σταματήσει αυτή η «χιονοστιβάδα» ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.