-Για να έχει έσοδα ο Δήμος Καβάλας, από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ακτή «Καλαμίτσα», πρέπει να «ρίξει» χρήματα. «Υπάρχουν μαγαζιά που είναι ερειπωμένα και λεηλατημένα. Υπάρχει το Mercedes, το οποίο για να μισθωθεί, πρέπει να αρθούν οι πολεοδομικές παραβάσεις που υπάρχουν. Όλα αυτά, χρειάζονται χρήματα», είπε ο Θίοντορ στο τηλεφώνημα που πήρε από την ΕΤ.Α.Δ.

-Αν η ακτή ανήκει στην ΕΤ.Α.Δ., όπως ισχυρίζεται ο Θίοντορ, γιατί να πληρώσει ο Δήμος Καβάλας για να ανακαινιστούν τα ερειπωμένα (και λεηλατημένα) μαγαζιά, γιατί να πληρώσει για να αρθούν οι πολεοδομικές παραβάσεις στο (παλιό κατάστημα) Mercedes; Αφού υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις, να κατεδαφιστεί αμέσως! Το ίδιο και τα ερειπωμένα (και λεηλατημένα) μαγαζιά, για να «καθαρίσει» η ακτή. Η «Καλαμίτσα» χρειάζεται μερικά αποδυτήρια (αρκούν οι ξύλινες κατασκευές), ντουζιέρες και ναυαγοσώστη, για να πάρει την «γαλάζια σημαία».

-Ούτε στην Copacabana, την διασημότερη παραλία στον κόσμο, δεν υπάρχουν κτίσματα εκεί που «σκάει» το κύμα της θάλασσας! Αν κάποιος θέλει να λειτουργήσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορεί να νοικιάσει, ή να αγοράσει, χώρο πάνω από την οδό Τενέδου. Η παραλία πρέπει να είναι ελεύθερη για τους λουόμενους.

-Επομένως, Θίοντορ καρντάσι, θα ζητήσεις από την ΕΤ.Α.Δ. να κατεδαφίσει όλα τα ερειπωμένα, λεηλατημένα και με πολεοδομικές παραβάσεις μαγαζιά και θα «νοικιάσει» ο Δήμος Καβάλας την «Καλαμίτσα» για μία δεκαετία, με ένα λογικό μίσθωμα. Στο οποίο θα ληφθούν υπόψη οι ετήσιες δαπάνες για την συντήρηση της ακτής και την πρόσληψη ναυαγοσωστών. Αυτή είναι μία αξιοπρεπής συμφωνία, αφού δεν επιθυμείς να διεκδικήσεις την ακτή από την ΕΤ.Α.Δ., μετά από το «καψόνι» που σου κάνει επί 4,5 χρόνια στην (δήθεν) διαπραγμάτευση. Φτάνει επιτέλους! Έγινε σαν το Μεσανατολικό ζήτημα η ακτή «Καλαμίτσα»!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να παραφρασω το Copacabana σε Κ.λ.καβαλα. Οπως βλεπετε στη Βραζιλια σε αποσταση 120-150 μετρων απο κει που χτυπα το κυμα (αιγιαλος και παραλια) δεν εχει χτιστει τιποτε. Τα αυθαιρετα εκει τα κατεδαφιζουν και τους χωνουν τους αυθαιρεσιες στη φυλακη. Στην καλαμιτσα το Δημοσιο μεσω του ΕΟΤ εχτισε τα εκτρωματα που εφτιαξε και περιεφραξε το χωρο που ρητα απαγορευεται. Το Δημοσιο να βαλει το Δημοσιο φυλακη και μαλιστα το 1969-1973που εγιναν ολα αυτα κομματακι δυσκολο. (Και που να παμε και βολτα στην Τοσκα.) Εκατερωθεν του επαρχιακου δρομου υπαρχουν παρανομα η ‘νομιμα΄ οπως το Λουσυ αλλα και ο,τι βρισκεται πανω απο τον επαρχιακο δρομο. Χαραξε γραμμη 120 μετρων απο τη θαλασσα και δες τι υπαρχει στη Βραζιλια (απαντηση: τιποτε) και τι στην Καλαμιτσα. Στην καβαλα ολοι ονειρευονται αναπτυξη με παραβασεις και παρανομιες. Ας κανει καποιος καταγγελια στην Περιφερεια για τα νοτια της οδου. Εχουν υποχρεωση να τα κατεδαφισουν. Και ας παει ο Δημος την ΕΤΑΔ στα δικαστηρια για τις 900.000 που αν δε κανω λαθος χρωσταει η ΕΤΑΔ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ