Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει και φέτος εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας, για νέες και νέους φωτογράφους. Το σεμινάριο καθιερώθηκε το 1986, απευθύνεται σε άτομα που έχουν λίγη, ή καθόλου, εμπειρία και πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο κάθε έτους. Την σχεδίαση και την υλοποίηση αναλαμβάνουν εθελοντικά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου και καλεσμένοι φωτογράφοι. Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 στο πρώην 1ο δημοτικό σχολείο Καβάλας (οδός Ιουστινιανού 3) στην χερσόνησο της Παναγίας. Κάθε δεύτερη Κυριακή γίνονται προαιρετικές οργανωμένες εξορμήσεις, με στόχο την πρακτική εξάσκηση.

«Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα, θα παρακολουθήσετε μαθήματα για την εξοικείωση με τον εξοπλισμό και την λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, αλλά και με καλλιτεχνικές δημιουργικές πρακτικές. Παράλληλα, θα εισαχθείτε στην ιστορία της φωτογραφίας και το καλλιτεχνικό έργο αναγνωρισμένων φωτογράφων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, ομαδικές εξωτερικές φωτογραφίσεις, φωτογραφικές ασκήσεις, κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών και επισκέψεις σε εκθέσεις και παρουσιάσεις καλεσμένων φωτογράφων.

Το σεμινάριο καταλήγει σε μία 10ήμερη έκθεση φωτογραφίας στην Καβάλα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν ως τακτικά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας», αναφέρει δελτίο Τύπου.

Το κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 100€ (φοιτητές 80€) και καταβάλλεται εφάπαξ έως και το δεύτερο μάθημα. Οι εισηγητές διδάσκουν χωρίς αμοιβή και τα δίδακτρα του σεμιναρίου χρησιμοποιούνται από τον Φωτογραφικό Όμιλο για τις ετήσιες δράσεις του. Για τυχόν απορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6977 469 909 (Ηλίας Κουμουλίδης) και 6932 563 565 (Σώτη Τυρολόγου), με μήνυμα στην σελίδα στο facebook.com/kavalaphotoclub, ή με email στο info@photoclubkavala.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ