-Πάντα αναρωτιόμουν, γιατί δεν ενδιαφέρεται ο Δήμος Παγγαίου να πάρει τα Λουτρά Ελευθερών, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα, που λειτουργούν ιαματικές πηγές. Ο Δήμος Καβάλας, π.χ., λειτουργεί τα Λασπόλουτρα στις Κρηνίδες, που έχουν ικανοποιητική επισκεψιμότητα κάθε καλοκαίρι και αποφέρουν έσοδα στον Δήμο.

-Δεν χρειάζεται ο Δήμος Παγγαίου να κάνει επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να χτίσει πεντάστερο ξενοδοχείο, βίλες και σουίτες, για να προσελκύσει τους επισκέπτες. Θα μπορούσε να βρει ένα αξιόλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Και να κατασκευάσει έναν αξιοπρεπή ξενώνα με άνετα δωμάτια, για τους λουόμενους που θέλουν να διαμείνουν μερικές ημέρες στην «λουτρόπολη».

-Πέρασαν ακριβώς πέντε χρόνια, από την παρουσίαση του τελευταίου επενδυτικού σχεδίου, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, με την ονομασία Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort και είναι να απορεί κάποιος, αν πραγματικά η Ελλάδα είναι «φιλόξενη» χώρα για τους επενδυτές. Μάλλον είναι φιλόξενη επιλεκτικά σε επενδυτές!

-Αν και το ζήτημα της αξιοποίησης των Λουτρών Ελευθερών χειρίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είναι συνυπεύθυνος ο Δήμος Παγγαίου για την απογοητευτική κατάσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και για την πολυετή καθυστέρηση στην λειτουργία τους. Έπρεπε να ζητήσει από την Περιφέρεια την παραχώρηση τους, ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία, έως ότου βρεθεί ο επενδυτής που θα βάλει τα χρήματα, για να φτιάξει κάτι καλύτερο. Τουλάχιστον, ο Δήμος θα συντηρούσε τις εγκαταστάσεις και θα υπήρχε μία σταθερή επισκεψιμότητα.

-Πως θα αντιδράσει η δημοτική Αρχή, αν ναυαγήσει κι αυτό το επενδυτικό εγχείρημα; Θα αφήσει την ευθύνη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης; Τι λες δήμαρχε καρντάσι; Θα παρακολουθείς αμέτοχος, την απαξίωση του σημαντικού φυσικού πόρου που έχει ο τόπος σου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ