-Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αν θυμάμαι σωστά, ο Δήμος Καβάλας υλοποίησε δράσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Καβαλιωτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη. Πέρασαν τέσσερις μήνες, περίπου, αλλά δεν είδα, καρντάσια, να δημιουργείται ένας ποδηλατόδρομος, π.χ., στην πόλη. Έστω μία ποδηλατική διαδρομή από το Φάληρο μέχρι την Καλαμίτσα.

-Δεν είδα τους Καβαλιώτες να χρησιμοποιούν μαζικά την αστική συγκοινωνία, ούτε να κυκλοφορεί ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην παλιά πόλη. Γιατί, λοιπόν, γίνονται κάθε χρόνο αυτές οι δράσεις, χωρίς να έχουν αντίκρισμα για την αλλαγή της κουλτούρας των πολιτών; Για το θεαθήναι μόνο!

-Πως, όμως, θα αλλάξει η κουλτούρα των Καβαλιωτών, αν ο Δήμος δεν γίνει το παράδειγμα; Οι Καβαλιώτες δεν ζητούν ποδηλατόδρομους στην πόλη, αλλά να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες! Αλλά και προεκλογικά, ακούσατε έναν υποψήφιο δήμαρχο να μιλάει για την δημιουργία ποδηλατόδρομων, την αγορά ηλεκτροκίνητου λεωφορείου από τον Δήμο και για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης; Ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι υπόσχονταν υπόγεια και υπέργεια πάρκινγκ, υπογειοποίηση δρόμων και άλλα συναφή έργα, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

-Θα έρθει ο Σεπτέμβριος και θα γίνουν, πάλι, δράσεις για την εναλλακτική κινητικότητα μέσα στην πόλη. Μετά από λίγο καιρό, οι Καβαλιώτες θα συνεχίσουν την παλιά συνήθεια, να μετακινούνται με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα. Τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν άδεια και οι θέσεις στάθμευσης, θα μειώνονται λόγω των έργων αναπλάσεων στο κέντρο της Καβάλας.

-Πώς να έχουν ανταπόκριση οι δράσεις ευαισθητοποίησης, επομένως, όταν οι διοικούντες τον Δήμο δεν εφαρμόζουν τίποτα από όσα προβλέπουν οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εκστρατείες, που προωθούν την αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ