-Μου φαίνεται μεγάλο το διάστημα, καρντάσια, που θα διαρκέσει η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οικοδομικές και αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Συγχρόνως, θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία αίθουσα εκδηλώσεων με χωρητικότητα, περίπου, τετρακοσίων (καθήμενων) θεατών και για το λεγόμενο φουαγιέ (τον χώρο υποδοχής των θεατών).

-Οι παραπάνω εργασίες, όπως ειπώθηκε στην υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, θα διαρκέσουν 500 ημέρες. Δεν έχω τεχνικές γνώσεις, καρντάσια, ωστόσο νομίζω πως είναι υπερβολικό να διαρκέσει περισσότερο από έναν χρόνο, η ανακαίνιση μιας αίθουσας εκδηλώσεων. Πόσο καιρό χρειάζεται να αλλάξει το ηλεκτρομηχανολογικό δίκτυο, να τοποθετηθεί σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού, καινούργια κουφώματα και καθίσματα; Δεν πρόκειται να γίνει επέκταση του αμφιθεάτρου, ούτε κατεδάφιση και κατασκευή καινούργιου!

-Αλήθεια, πως ορίζεται ο συνολικός χρόνος ενός δημόσιου έργου; Και ποιος αποφασίζει ότι οι εργασίες πρέπει να τελειώσουν σε 500, 300, ή 1.000 ημέρες; Εάν το έργο αφορούσε μία ιδιωτική αίθουσα (θεάτρου, κινηματογράφου, συνεδρίων, κ.λπ.), η ανακαίνιση θα διαρκούσε τον ίδιο, λιγότερο, ή περισσότερο χρόνο; Θεωρώ πως θα χρειαζόταν λιγότερο από 500 ημέρες.

-Μακάρι το έργο να τελειώσει σε 500 ημέρες και να μη ζητήσει παράταση του (αρχικού) χρονοδιαγράμματος ο εργολάβος. Μακάρι ο εργολάβος να είναι «τζιμάνι» και να τελειώσει τις εργασίες σε λιγότερο χρόνο. Το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι, δυστυχώς, ο μοναδικός χώρος για πολλαπλή χρήση μέσα στην πόλη. Η Μεγάλη Λέσχη προσφέρει μία εναλλακτική λύση, αλλά δεν είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει όλες τις εκδηλώσεις που γίνονταν στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Λοιπόν, καρντάσια, θα κάνουμε υπομονή έως το 2025.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ