-Δεν ξέρω, καρντάσια, αν πρέπει να γελάσω, ή να κλάψω, με την «σούπερ» είδηση, ότι το Κέντρο Υγείας στον Πρίνο Θάσου θα «ενισχυθεί» έως τον Σεπτέμβριο με δύο Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) που φέρον τον βαθμό του επιλοχία. «Ποια δουλειά θα κάνουν δύο Επαγγελματίες Οπλίτες σε ένα Κέντρο Υγείας;», θα με ρωτήσετε. Οι δύο επιλοχίες θα οδηγούν το ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας! Αντί για διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

-Εάν ο ελληνικός στρατός είχε έλλειψη οδηγών για τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δηλαδή, θα προσλαμβάνονταν διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. για την μεταφορά των στρατιωτών στο πεδίο μάχης; Καμία σοβαρότητα στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Αυτές οι αποφάσεις δείχνουν ότι αυτοί που τις παίρνουν δεν ασχολούνται σοβαρά με την δημόσια υγεία, αλλά αυτοσχεδιάζουν! Σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας και των (άμοιρων) Ελλήνων! Ενώ ο Επαγγελματίας Οπλίτης πρέπει να εκπαιδεύεται καθημερινά στην μονάδα του, για να είναι έτοιμος να προσφέρει τις ειδικές υπηρεσίες του στις ένοπλες δυνάμεις, για τρεις μήνες θα κάνει τον οδηγό σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.!

-Περισσεύουν, άραγε, οι Επαγγελματίες Οπλίτες στον ελληνικό στρατό, που μπορούν να γίνουν «δανεικοί» στο Ε.Κ.Α.Β., που είναι η Υπηρεσία «στυλοβάτης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Βεβαίως οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να βρίσκονται στα νησιά και τον Έβρο, αλλά όχι για να οδηγούν τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. Αν υπάρχει ανάγκη να στελεχωθεί το Ε.Κ.Α.Β. με πληρώματα των ασθενοφόρων, να εκπαιδευτούν περισσότεροι διασώστες και να προσληφθούν για τις περιοχές που υπάρχει ανάγκη για προσωπικό.

-Γιατί δεν κάνει μία εκστρατεία το Υπουργείο υγείας, για να πείσει τους χιλιάδες άνεργους νέους, να εκπαιδευτούν ως διασώστες και να ενταχθούν στο δυναμικό του Ε.Κ.Α.Β.; Δίνοντας κίνητρο μία πολύ καλή αμοιβή (μισθό) για τις μειονεκτικές περιοχές της χώρας. Θα καταπολεμήσει και την τοπική ανεργία.

-Είπαμε πως μετά την πανδημία του κορονοϊού covid 19, θα αναδιοργανωθεί και θα ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αν θεωρούν μερικοί ότι είναι αναβάθμιση να οδηγούν εποχικά τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. οι Επαγγελματίες Οπλίτες, τους ενημερώνω πως γίνονται περίγελος με τέτοιες επιλογές!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ