Η ψυχολόγος Τένια Μακρή στην Καβάλα, για την παρουσίαση του βιβλίου της

0

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της ψυχολόγου, Τένιας Μακρή, με τίτλο: «Τα σημάδια μένουν…». Την συγγραφέα και το βιβλίο θα παρουσιάσουν, η κοινωνική λειτουργός, Ελένη Βαρδάκα και ο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Βασίλης Λωλίδης. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση των 25 ετών λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Λίγα λόγια για την συγγραφέα του βιβλίου

Η Τένια Μακρή είναι οικογενειακή σύμβουλος και ειδική σε θέματα σχέσεων, με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική. Εργάστηκε στον Ο.Α.Ε.Δ. για πολλά έτη ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες. Συνεργάστηκε με το «Χατζηπατέρειο» Ίδρυμα, δίδαξε στο μεταπτυχιακό τμήμα της «Μαρασλείου» Παιδαγωγικής Ακαδημίας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα σε θέματα εγκεφαλικών κακώσεων. Στο «Λεόντειο» Λύκειο Πατησίων υπηρέτησε ως σχολική σύμβουλος, δημιούργησε την σχολή γονέων και καθιέρωσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών του λυκείου. Είχε την δική της τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο: «Άκουσέ με» στο ΜΕGΑ, ενώ κατά καιρούς συμμετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πραγματοποιεί πολλές ομιλίες και σεμινάρια στην Αθήνα και την περιφέρεια, καθώς και στην Κύπρο, ενώ άρθρα και συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί σε περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά. Διατηρούσε μόνιμη στήλη, επί τρία έτη, στο περιοδικό «Είναι», με θέματα σχέσεων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο βιβλίο «Τα σημάδια μένουν», η οικογενειακή σύμβουλος Τένια Μάκρη δίνει όλες τις διαστάσεις της συναισθηματικής κακοποίησης: τι σημαίνει, γιατί συμβαίνει, πώς εκδηλώνεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, προτείνει στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες να αναγνωρίζουν πότε κακοποιούνται, αλλά και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν όταν είναι θύματα αυτού του είδους συμπεριφοράς. Ένας βασικός λόγος της χρησιμότητας αυτού του βιβλίου, είναι ότι η συναισθηματική κακοποίηση δηλητηριάζει τις σχέσεις με μίσος, επιθετικότητα και περιφρόνηση. Προφανώς, σ’ ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον είναι δύσκολο όχι μόνο να μεγαλώσει η αγάπη, αλλά ακόμα και να επιβιώσει. Ειδικά, λοιπόν, για τα ζευγάρια που είναι πρόθυμα να σταματήσουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον και να αρχίσουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη των συμπεριφορών τους, οι συμβουλές του μπορούν να σημαίνουν την διαφορά ανάμεσα στον χωρισμό και την διάσωση της σχέσης τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.