-Αργά το θυμήθηκε ο Νάσος Μητρόπουλος να μιλήσει, για την χρηματοδότηση των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που προοριζόταν για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών του πανεπιστημιακού κόμβου της Καβάλας και δήθεν χάθηκε! Τον Μάιο του 2023, όπως δήλωσε, παραιτήθηκε από κοσμήτορας και αφού πέρασαν εννέα μήνες, περίπου, από τότε, αποφάσισε να μιλήσει και να πει ότι: «Ένας από τους λόγους που ενδιαφερόμαστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, είναι ότι βλέπουμε μία διαδικασία, πως ότι προορίζεται για την Καβάλα πάει κάπου αλλού».

-Η μνήμη του Νάσου Μητρόπουλου επανήλθε μετά από εννέα μήνες κι ενώ επίκειται η κατάθεση του σχεδίου νόμου, για την μετακίνηση των τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας που βρίσκονται στην Καβάλα, υπό την διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Να σημειώσω, καρντάσια, ότι η πρόταση για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών του κόμβου της Καβάλας υποβλήθηκε στις 28 Απριλίου 2023 και ο Νάσος Μητρόπουλος παραιτήθηκε (από κοσμήτορας) στις 11 Μαΐου 2023. Και στις 5 Απριλίου 2023, όπως ανέφερε ο καθηγητής, έγιναν εκλογές για νέα διοικούσα επιτροπή στον κόμβο της Καβάλας.

-Βεβαίως, το κτηριολογικό πρόβλημα του πανεπιστημιακού κόμβου της Καβάλας δεν προέκυψε το έτος 2023 και δεν αφορά μόνο τις φοιτητικές εστίες. Η κατάσταση της βιβλιοθήκης είναι τραγική και ο Νάσος Μητρόπουλος, ως κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του κόμβου, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα των κτηριολογικών εγκαταστάσεων.

-Ο πανεπιστημιακός κόμβος της Καβάλας περιήλθε στην διοικητική αρμοδιότητα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. από το 2019 κι έπειτα. Πριν από το 2019, ο Νάσος Μητρόπουλος μαζί με τον Δημήτρη Μπαντέκα, πήγαν στην Δήμητρα Τσανάκα, τότε δήμαρχο Καβάλας, για να ζητήσουν την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου, με σκοπό να γίνει φοιτητική εστία. Εκεί, έληξε το ενδιαφέρον τους για την στέγαση των φοιτητών του ιδρύματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ