-Πόσες δράσεις σταμάτησαν, που άφηναν το αποτύπωμα τους στον τόπο, σταμάτησαν; Τις αναφέρει ο Γιάννης Σαρρής, υποψήφιος πρόεδρος στις περασμένες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας, στην ανακοίνωση που έβγαλε ζητώντας να μη σταματήσει και το Cosmopolis festival. Όλες οι δράσεις που αναφέρει, αν δεν κάνω λάθος, σταμάτησαν στις δύο δημοτικές περιόδους που ηγείται στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο Θίοντορ! Το Kavala night city run, το Street Food festival, το Wood water wild festival (στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας) και ειδικά το Kavala Air Sea show! Έχει δίκιο ο Γιάννης Σαρρής, αυτές οι δράσεις βοηθούσαν την τοπική οικονομία και κυρίως την προβολή της Καβάλας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
-Το Cosmopolis festival, που μεταλλάχτηκε, έφτασε στο σημείο να είναι οικονομικά ασύμφορη η συνέχισή του. Η Καβάλα όχι μόνο δεν μπορεί να αποκτήσει ένα πολιτιστικό brand name, όπως η Δράμα με την «Ονειρούπολη», η Ξάνθη και η Πάτρα με το καρναβάλι, τα Τρίκαλα με τον «Μύλο των ξωτικών», κ.λπ., επί διοικήσεως του Θίοντορ αποψιλώνεται πολιτιστικά! Το φεστιβάλ Φιλίππων είναι ένας θεσμός με κύρος, αλλά δεν μπορεί να φέρει κόσμο στην Καβάλα. Το παρακολουθούν οι Καβαλιώτες, οι Δραμινοί και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Γιατί να έρθει στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων ένας Θεσσαλονικιός, για παράδειγμα, αφού μπορεί να παρακολουθήσει τις ίδιες παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (Κ.Θ.Β.Ε.) στην Θεσσαλονίκη; Το ίδιο και ο Αθηναίος, που θα τις δει στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο και στους άλλους χώρους που διεξάγεται το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
-Το Cosmopolis festival, έτσι όπως γινόταν πριν μεταλλαχθεί, αλλά και το Kavala Air Sea show, μπορούσαν να γίνουν brand name για την πόλη στα πολιτιστικά δρώμενα. Όμως, ο Θίοντορ ενοχλούνταν να βλέπει τα «αεροπλανάκια» να πετούν πάνω από το λιμάνι και την παλιά πόλη της Καβάλας. Ήταν «αεροπλανάκι» το μαχητικό F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και της μονάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς», που συμμετέχει στις παρελάσεις στην Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
-Πόσος κόσμος, θυμάστε καρντάσια, μαζευόταν στην παραλία του λιμανιού, στην παλιά πόλη και σε άλλα σημεία, για να παρακολουθήσει τα «αεροπλανάκια». Και πολύς κόσμος ήταν ξένος! Να μην αναφέρω την προβολή της Καβάλας στο διαδίκτυο. Κρίμα.